Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images/Image Source

Winterswijk wil nieuwe plekken voor windmolens voorkomen: ‘Geen enkel gebied definitief van tafel’

Winterswijk is bang dat de provincie Gelderland gebieden voor windmolens die eerder zijn afgevallen, alsnog in overweging neemt.

8 reacties

 • Henk Jansen

  3 dagen geleden
  De investeerders uit de randstad willen deze dingen het liefst in de achterhoek. Stroom kan zo makkelijk geexporteerd worden naar Duitsland. Bovendien is grond hier goedkoop en wil de regering toch al boeren onteigenen.
 • Wim Sonderen

  5 dagen geleden
  Gewoon neer zetten die dingen. Landschapsvervuiling?? Wat een onzinnig argument, kennelijk gebruikt door iemand die nog nooit in Winterswijk is geweest of zijn ogen nooit de kost heeft gegeven. Winterswijk wordt aan drie kanten omringt met windmolens, hoezo landschapsvervuiling. Die paar molens maken ook al niks meer uit maar ja blablablabla …… but not in my backyard.
 • Mattie Veld

  5 dagen geleden
  Misschien kan de BBB het wel tegenhouden, die zijn niet voor die wiebel dingen.
 • Michel Fijen

  5 dagen geleden
  Weg met die milieuonvriendelijke krengen. Letterlijk en figuurlijk alleen maar landschapsvervuiling. Wiebelstroom gaat ons echt niet helpen hoeveel meet rapporten moet daarover nog geschreven worden. Net als al die zonneweiden. Waanzin!
 • jos ek

  5 dagen geleden
  Bizar, boeren mogen niet in de buurt van 4 natura2000 gebieden maar windmolens mogen er wel komen. Daarnaast is Winterswijk een windluw gebied, totaal onlogisch om hier windmolens te plaatsen. Provincie denk 3x na!