Volledig scherm
PREMIUM
Fotomontage van een zonnepark in het Winterswijkse buurtschap Woold. © Jan Ruland van den Brink

Winterswijk zet in op aanleg van zonneparken

WINTERWIJK - Het wordt een stuk gemakkelijker een zonnepark in de gemeente Winterswijk aan te leggen. De procedure wordt simpeler, soepeler en sneller. Voorwaarde is wel dat het cultuurlandschap in tact blijft.

Als alle daken vol liggen met zonnepanelen, zijn de weilanden in de gemeente Winterswijk aan de beurt. De procedure voor de aanleg van een zonnepark wordt een stuk soepeler. Dat zegt wethouder Wim Elferdink: ,,Uitgangspunt is wel dat we het mooie cultuurlandschap willen bewaren. De zonnevelden moeten zich schikken in het landschap.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek