Volledig scherm
PREMIUM
Fotomontage van een zonnepark in het Winterswijkse buurtschap Woold. © Jan Ruland van den Brink

Winterswijk zet in op aanleg van zonneparken

WINTERWIJK - Het wordt een stuk gemakkelijker een zonnepark in de gemeente Winterswijk aan te leggen. De procedure wordt simpeler, soepeler en sneller. Voorwaarde is wel dat het cultuurlandschap in tact blijft.

Als alle daken vol liggen met zonnepanelen, zijn de weilanden in de gemeente Winterswijk aan de beurt. De procedure voor de aanleg van een zonnepark wordt een stuk soepeler. Dat zegt wethouder Wim Elferdink: ,,Uitgangspunt is wel dat we het mooie cultuurlandschap willen bewaren. De zonnevelden moeten zich schikken in het landschap.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Hekken bij 't Hilgelo toch weer open

    Hekken bij 't Hilgelo toch weer open

    WINTERSWIJK - De hekken rond ‘t Hilgelo zijn weer open en blijven dat zeker een jaar. Dit heeft terreineigenaar Leisurelands besloten na een evalutie dit najaar. Camping Ten Hagen is blij met de maatregel. Zij kregen veel klachten van campinggasten die door de afsluiting er niet door konden met hun invalidewagen of kinderwagen. ,,Bovendien is het erg ongastvrij om een terrein dat voor iedereen toegankelijk is dicht te doen,” aldus de campingeigenaresse Ten Hagen.

Achterhoek