Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Winterswijker (34) opgepakt die nog bijna een jaar moet zitten

WINTERSWIJK - Een 34-jarige man uit Winterswijk die woensdag is opgepakt, heeft nog bijna een jaar celstraf tegoed. De man moet nog 337 dagen de gevangenis in, zo laat wijkagent Wim Beernink weten.

De Winterswijker stond gesignaleerd omdat hij zich niet aan de voorwaarden had gehouden na een eerdere veroordeling. Een agent zag de Winterswijker woensdagavond rond 20.00 uur fietsen op de Scheringstraat in het centrum van Winterswijk. ,,De man dacht eerst weg te kunnen komen, maar bedacht zich na een paar seconden en gaf zijn vlucht op. Hij verzette zich daarna niet tegen zijn aanhouding’’, zegt wijkagent Wim Beernink.

De man was eerder veroordeeld voor het opzettelijk in gevaar brengen van medeweggebruikers. Dit was gebeurd tijdens een achtervolging ongeveer twee jaar geleden, toen agenten hem wilden aanhouden vanwege het rijden zonder rijbewijs. ,,Dat deed hij wel vaker en dat is nu dus gruwelijk uit de hand gelopen’’, zegt Beernink, doelend op de lange celstraf die de man moet uitzitten.

De Winterswijker is woensdagavond naar het arrestantencomplex in Doetinchem gebracht en wacht daar op zijn overplaatsing naar een huis van bewaring. Daar moet hij de rest van zijn straf uitzitten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek