Volledig scherm
© RGB Stock

Winterswijker wint wildkookwedstrijd in Rotterdam

WINTERSWIJK/ ROTTERDAM - Het duo Jan Peree (Winterswijk) en Peer Wagenaar (Gasselte, Drenthe) heeft de kookwedstrijd 'PUUR koken met wild voor aanstormend talent' gewonnen. Beiden volgen de Cas Spijkers Academie op het ROC van Twente in Almelo.

De wedstrijd had maandag plaats tijdens Gastvrij Rotterdam.

Wildgerechten
Vijf teams, elk bestaande uit twee jonge, talentvolle koks van de Cas Spijkers Academie en één junior-jager, bereidden van wild een amuse, voor- en hoofdgerecht. De jury, bestaande uit Pascal Jalhay, Laurens Hoedemaker en Herman ter Weele verkozen Jan Peree en Peer Wagenaar als winnaars.

Ingrediënten een verrassing
De deelnemers wisten van te voren niet welke ingrediënten ze moesten gebruiken bij de wedstrijd. Elk team kreeg een black box met een ingrediënten. Wild was het hoofdingrediënt. Het wild werd schoongemaakt, 'geportioneerd' en/of uitgebeend door de junior-jager, waarna de aanstormende kokstalenten het vlees in hun gerechten verwerkten.

Hoofdrijs
Hoofdprijs van deze wedstrijd is de Cas Spijkers Cup. De wisselbokaal mag een jaar lang bij de gelukkige winnaars op de Cas Spijkers Academie in Twente staan en wordt volgend jaar weer aan de winnaars van 2017 doorgegeven.

De tweede plaats ging dit jaar naar Jorick Schipper en Tim Bressers, de derde plaats was voor Tjade Scholten en Stan van Lieshout. Alle vier zijn student op de Cas Spijkers Academie in Boxmeer.

Achterhoek