Meerdere pallets met in totaal 525 boodschappenpakketten voor minima zijn deze week afgeleverd bij de Voedselbank Oost-Achterhoek.
Volledig scherm
Meerdere pallets met in totaal 525 boodschappenpakketten voor minima zijn deze week afgeleverd bij de Voedselbank Oost-Achterhoek. © Voedselbank Oost-Achterhoek

Winterswijkers sparen honderden boodschappenpakketten voor Achterhoekse minima

WINTERSWIJK - Minima in de Achterhoek krijgen de komende tijd een extra boodschappenpakket uitgedeeld. Dit met dank aan Richard van der Laan –Toebes en Raymond van der Laan, die in totaal 525 pakketten bij elkaar hebben gespaard bij supermarkt Plus.

De twee Winterswijkers spaarden met een actie zoveel zegels bij elkaar, dat er meerdere pallets vol boodschappenpakketten bezorgd konden worden bij het distributiecentrum van de Voedselbank Oost-Achterhoek in Lichtenvoorde. Om de pakketten bij elkaar te kunnen sparen stonden vanaf eind oktober melkbussen in de Plus-supermarkten aan de Dingstraat en Ravenhorstweg in Winterswijk, waarin mensen hun zegels konden deponeren. Dat is massaal gedaan.

Pakket met 50 euro aan producten

Er werden zoveel zegels ingeleverd, dat er maar liefst 525 pakketten konden worden besteld met daarin voor 50 euro aan producten. De pakketten zijn deze week bezorgd in Lichtenvoorde. Alsof dat nog niet genoeg is, deden de Winterswijkers daarbij ook nog een donatie van 103,05 euro voor stichting Jarige Job, die kinderen van minima op hun verjaardag een cadeaubox geeft.

De Voedselbank is blij met al deze menslievende hulp, schrijft de organisatie op Facebook: ‘Wij zijn deze heren natuurlijk zeer dankbaar maar ook de mensen die de zegels in de daarvoor bedoelde bussen hebben gegooid. Hartelijk dank voor jullie medewerking’.

De Voedselbank Oost-Achterhoek deelt wekelijks voedselpakketten uit aan zo’n 400 minimagezinnen in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Achterhoek