Rik Bors
Volledig scherm
PREMIUM
© Rik Bors

Winterswijks gezin met kerst op straat vanwege vondst 260 kilo vuurwerk: ‘De wijk is in groot gevaar gebracht’

WINTERSWIJK - Een man van 39 uit Winterswijk wordt met vrouw en kinderen op straat gezet tijdens de kerst. Burgemeester Joris Bengevoord ziet geen andere mogelijkheid, nadat eind oktober 260 kilo illegaal vuurwerk werd aangetroffen in de schuur van het gezin. Bengevoord sluit de rijtjeswoning van 14 december tot en met 3 januari. 

64 reacties

 • TB null

  2 jaar geleden
  Klasse actie burgemeester! Er zouden meer van die besluitvaardige burgemeesters moeten zijn, maar die zijn helaas bijzonder schaars.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Je snapt sommige mensen niet, wat een manier van doen hebben ze, zijn niet vatbaar voor rede , zo iemand hoort eerder in een "luna-bin !
 • Martin

  2 jaar geleden
  Ik ben niet tegen vuurwerk en steek elk jaar traditioneel voor een paar tientjes wat af samen met mijn zoon, vind ik leuk. Maar het ging hier om 260 kilo zeer zwaar illegaal vuurwerk (mortieren nitraten en lawinepijlen) in een schuurtje. Dat is heel wat anders. En inderdaad, aso families die terroriseren moeten ook aangepakt worden.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Nou daar is de Jeugdhulpverlening voor, die moet nu maar eens gaan kijken of de kinderen wel bij deze "ouders" zouden moeten blijven.Prima dat die nu ook gaan worden ingeschakeld!Dat verdienen de kinderen nu de ouders de woning moeten verlaten.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Deze bevoegdheid is uitdrukkelijk in de wet geregeld en gebaseerd op de wens om de burgemeester snel de mogelijkheid te geven om in te grijpen.Ingrijpen is ook een essentieel onderdeel van de taak van een burgemeester.Het is ook geen straffen maar een beheersmaatregel nemen, straffen doet nog steeds alleen de strafrechter.