Volledig scherm
Bakkerij Het Graanhuys is failliet.

Winterswijkse bakkerij Graanhuys failliet ‘door te weinig bakkers’

WINTERSWIJK – Bakkerij Het Graanhuys in Winterswijk, met drie winkels en een centrale bakkerij, is door de rechtbank van Noord-Nederland failliet verklaard. De winkels aan de Kottenseweg, Kloetenseweg en Koningsweg waren sinds maandag al gesloten. 

Volgens curator mr. Eef Steentjes uit Lichtenvoorde had eigenaar Richard Langen het faillissement zelf aangevraagd. ,,Als oorzaak gaf hij een tekort aan bakkers aan. Drie van zijn vier bakkers waren vertrokken en hij vond geen opvolgers, zodat er geen brood meer kon worden gebakken.” 

Waarom de bakkers opstapten is niet duidelijk. In totaal had Het Graanhuys, dat ook het brood leverde aan de twee Plus-supermarkten in Winterswijk, nog ongeveer twaalf medewerkers, inclusief parttimers en oproepkrachten. Die krijgen allemaal ontslag en worden volgende week door curator en UWV voorgelicht over hun rechten en plichten.

Overname

Het is volgens Steentjes nog te vroeg om te zeggen of er een doorstart kan komen. ,,Er liepen wat overnamegesprekken, dus misschien levert dat wat op of hopelijk is er nog een bedrijf dat uitbreiding zoekt in filialen of bakkerij-capaciteit.”

Achterhoek