Volledig scherm
Juwelier Ton Sellink aan de Meddosestraat in Winterswijk krijgt predikaat hofleverancier. © Wim Ruesink

Winterswijkse juwelier Sellink ontvangt predicaat Hofleverancier

WINTERSWIJK - Juwelier Sellink aan de Meddosestraat in Winterswijk mag zich voortaan Hofleverancier noemen. Burgemeester Joris Bengevoord overhandigde de oorkonde zaterdag  aan eigenaar Ton Abbink.

Sellink Juwelier vierde vorig jaar zijn honderdjarig bestaan. Vanwege dit jubileum heeft het familiebedrijf het predicaat Hofleverancier gekregen. De juwelier krijgt hiermee het recht om het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te voeren.

Op 30 oktober 1918 vestigde Gerhard Frederik Sellink zich als juwelier aan de Meddosestraat 64. In 1948 namen dochter Johanna Sellink en haar man de zaak over. Zij bouwden de onderneming verder uit. Op 1 januari 2006 nam zoon Ton Abbink de juweliers-/horlogeriezaak officieel over en is de bedrijfsnaam G.F. Sellink veranderd in Sellink Juwelier. In 2010 verhuisde de juwelierszaak naar de Meddosestraat 53.

Vakman

,,Ton Abbink staat bekend als een echte vakman”, zei Joris Bengevoord in zijn toespraak. ,,Hij is goudsmid, zilversmid, horloge- en klokkenmaker en diamantzetter. Deze zeer specifieke kennis maakt dat hij vrijwel alle dierbare, antieke sieraden en klokken kan restaureren.”

Op dit moment mogen zo’n 450 Nederlandse bedrijven zich Hofleverancier noemen. Sellink Juwelier is het derde Winterswijkse bedrijf dat dit jaar het predicaat Hofleverancier krijgt toegekend. Eerder dit jaar viel die eer al te beurt aan bloemist Timmermans & Mulder en aan Oonk Speciaalzaak aan de Misterstraat.

Achterhoek