Volledig scherm
De spoorwegovergang in de Greversweg nu: alleen waarschuwingsborden. © dG

Winterswijkse spoorovergangen snel dicht; ProRail betaalt mee aan voetgangersbrug

WINTERSWIJK - Enkele overgangen op de spoorlijn tussen Winterswijk en Aalten worden op korte termijn voor het verkeer afgesloten. Spoorinfrabedrijf ProRail heeft Winterswijk toegezegd de helft mee te betalen voor een brug voor voetgangers en fietsers bij de Greversweg.

Als de gemeenteraad in mei instemt met een bijdrage van 150.000 euro voor die voetgangersbrug, komt er een einde aan het meningsverschil tussen de gemeente, ProRail en de provincie over de beveiliging van spoorwegovergangen.

Aan de westkant van Winterswijk zijn nog vijf overgangen zonder spoorbomen beveiligd. Over vier overgangen was al overeenstemming bereikt qua maatregelen.

Beveiligd

De overgang bij de Huttenweg (in de buurtschap Miste) wordt beveiligd, die bij de Vreehorstweg gaat dicht. De overgang bij de Veldhorstweg (bij natuurgebied Bekendelle) wordt ook beveiligd. Als er vanaf die weg een verbinding met de Klandermansweg is gemaakt, kan de overgang bij die laatste weg ook definitief worden afgesloten.

De overgang bij de Greversweg (tussen de Wooldseweg en Vreehorstweg, langs het industrieterrein van Winterswijk) wordt afgesloten voor het verkeer. De brug kan gebruikt worden door voetgangers en fietsers en kost 300.000 euro. De fracties van PvdA, WB en VVD dienden met succes een motie in om de overgang open te houden voor langzaam verkeer.

Snel dicht

De eerste maatregelen worden de komende weken al zichtbaar. De overgang bij de Greversweg en de Vreehorstweg gaan snel dicht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek