Volledig scherm
Wandelen in het Woold. © Jan Ruland van den Brink

Wordt Winterswijk dé wandelgemeente bij uitstek?

WINTERSWIJK - Winterswijk is een van de drie gemeenten die nog kans maakt op de titel Wandelgemeente van het Jaar 2020. Dit is een jaarlijkse wedstrijd van wandelkrant Te Voet. In 2018 was Bronckhorst dé wandelgemeente van Nederland.

Te Voet beoordeelt jaarlijks gemeenten op wandelvriendelijkheid. Dit jaar is Winterswijk samen met Berg en Dal en Westerwolde genomineerd op basis van een enquête over de wandelvriendelijkheid onder alle gemeenten in Nederland. 

In de komende maand worden de drie genomineerde gemeenten getest door de verslaggevers van te Voet.  De verslaggevers gaan wandelen in de gemeente en beoordelen vervolgens zowel de gemeente als de route op diverse criteria.

Stemmen

Daarna volgt er vanaf 1 april een periode van ongeveer zes weken waarin het publiek kan stemmen op de website van Te Voet. Na het sluiten van de periode worden de stemmen geteld en is het aan de vakjury, bestaande uit onder meer de hoofdredacteur en de uitgever om te bepalen wie wordt gekroond tot Wandelgemeente van het Jaar.

Bronckhorst

In 2018 ging de gemeente Bronckhorst met haar 448 kilometer aan wandelpaden aan de haal met de eervolle titel. Burgemeester Marianne Besselink gaf onlangs tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente nog aan dat de titel Bronckhorst veel heeft gebracht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek