Het linker deel van Zaal Nijenhuis wordt gesloopt en maakt plaats voor appartementen, het rechter deel blijft behouden.
Volledig scherm
Het linker deel van Zaal Nijenhuis wordt gesloopt en maakt plaats voor appartementen, het rechter deel blijft behouden. © Jan Ruland van den Brink

Zaal Johanna in Winterswijk maakt plaats voor 27 appartementen

WINTERSWIJK – De roemruchte feestzaal Nijenhuis (‘Johanna’) aan de Houtlading in Winterswijk maakt plaats voor de bouw van 27 huur- en koopappartementen.

WAM&VanDuren Bouwgroep uit Winterswijk heeft de grote zaal en de kegelbanen met een oppervlakte van 2.100 m2, overgenomen van eigenaar/exploitant Hans Bulten. Het monumentale café, de kleine zaal en twee woningen aan de Houtladingsteeg blijven eigendom van Bulten.

Op de plek van de inmiddels gesloten grote zaal verrijst een complex met elf luxe koopappartementen en op de plek van het buitenterras en de kegelbanen komen zestien huurappartementen. Een binnenterrein biedt plaats aan 27 parkeerplaatsen. WAM&VanDuren zal het zalencomplex gecontroleerd slopen en materialen zoveel mogelijk hergebruiken. 

Start verkoop in de zomer

Volgens directeur Willy Smit van het bouwbedrijf is er nog geen schets van de nieuwbouw die waarschijnlijk drie tot vier bouwlagen zal tellen. Het is ook nog niet bekend hoe groot elk appartement wordt. Smit hoopt in mei de bouwvergunning te kunnen aanvragen en rond de zomervakantie te beginnen met de verkoop van de koopappartementen. 

In het najaar staat de sloop op stapel en Smit hoopt nog dit jaar met de bouw te beginnen. Hij verwacht dat er voldoende vraag naar de nieuwbouw zal zijn. ,,Dit is een van de weinige plekken in de kom waar we nog zo’n project kunnen realiseren.”

Achterhoek