De plantsoenendienst krijgt precies in beeld waar een boom of plantenbak hoognodig water moet krijgen. Dat is met name van belang voor de overlevingskansen van jonge bomen, die de eerste drie jaar een groot risico lopen te verdorren.
Volledig scherm
De plantsoenendienst krijgt precies in beeld waar een boom of plantenbak hoognodig water moet krijgen. Dat is met name van belang voor de overlevingskansen van jonge bomen, die de eerste drie jaar een groot risico lopen te verdorren. © Do Visser/De Gelderlander

Zegt een boom tegen de plantsoenendienst: ‘Dorst!’

WINTERSWIJK - Bomen, bloemen en planten die dreigen te verpieteren door de droogte kunnen nu zelf om water vragen. Het Winterswijkse bedrijf Loratec heeft sensoren ontwikkeld die worden begraven en elke dag de vochtigheidsgraad van de grond doorgeven aan de beheerder van het groen.

2 reacties

  • Ri Anna

    4 jaar geleden
    Volgens mij 'zeggen' de bomen:'ik wil geen sensor zolang niet duidelijk is of de elektromagnetische velden (straling) schade geven aan alle levende organismen'. Het is maar wat je horen wil.
  • Winterswijkse

    4 jaar geleden
    Wie haalt na 5 jaar de milieubevuilende batterij en electronica uit de grond? Of blijft hij in kader van 'duurzaamheid' in de grond zitten om zodoende de giftige stoffen door de omliggende gronden op te laten nemen?

Achterhoek