Ic-verpleegkundige Karin Vogelesang was de eerste van het Radboudumc die werd gevaccineerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ic-verpleegkundige Karin Vogelesang was de eerste van het Radboudumc die werd gevaccineerd. © Paul Rapp

Ziekenhuizen verdeeld over verplicht vertellen over vaccinatie door personeel

ARNHEM - Ziekenhuizen hebben lang niet allemaal de behoefte om van het eigen zorgpersoneel te weten of ze ingeënt zijn tegen corona. Minister Hugo de Jonge wil het zorginstellingen mogelijk maken om vast te leggen welk personeel gevaccineerd is, maar de noodzaak daarvoor wordt niet overal gevoeld.

43 reacties

 • theo houkes

  1 jaar geleden
  Ik snap niet waar jullie je zo druk overmaken ik ben gevaccineerd en dat mag van mij iedereen weten en mocht er een derde prik komen haal ik die ook ik wil niet op ic of in het ziekenhuis liggen met corona en voor de genen die niet gevaccineerd willen worden oké prima maar als je doodziek word blijf dan ook thuis en ga de zorg niet lastigvallen met je eigenwijze gedrag
 • Burger Zorgzaam

  1 jaar geleden
  Schande dat mensen zich niet laten vaccineren, narcisten en egoisten.
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Mensen die niet gevaccineerd zijn het leven moeilijk(er) willen maken lijkt mij ethisch en moreel zeer verwerpelijk, punt.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @janneke, ben deze maand een paar keer op bezoek geweest bij iemand die in het ziekenhuis ligt op de afdeling Eerste Hulp. Bij de receptie vragen ze aan mij of ik grieperig ben... keelpijn, hoesten, neusverkouden. Ben wat grieperig, maar dat ga ik niet vertellen anders moet ik mezelf laten testen... daar heb ik geen zin in.
 • janneke Jansen

  1 jaar geleden
  Nu was ik gisteren in ziekenhuis in Tiel. Wat een ellende, voir je binnenkomt überhaupt. Mondkapjes, kattige vrijwilligers. Ik vind het normaal dat als je in een ziekenhuis werkt, in welke hoedanigheid ook je hoort gewoon geënt te zijn. Nu moet je mondkapje op en dat is ook schijnveiligheid.