Een lege operatiekamer wordt schoongemaakt in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lege operatiekamer wordt schoongemaakt in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, foto ter illustratie. © Koen Verheijden

Ziekenhuizen verwijzen nauwelijks door naar privéklinieken voor inhaalzorg

NIJMEGEN - Ziekenhuizen hebben afgelopen jaar amper gebruik gemaakt van de mogelijkheid om eigen patiënten sneller te laten helpen in privéklinieken. De wachttijd voor behandelingen is ondanks de toestroom van coronapatiënten wel her en der toegenomen, maar ziekenhuizen lijken de inhaalzorg vooral zelf voor hun rekening te willen nemen. 

14 reacties

 • Liesbeth de Vries

  4 maanden geleden
  Eigen ervaring; bij wachtlijsten voor een algemeen ziekenhuis kan je via je verzekering een behandeling aanvragen voor een prive kliniek, waardoor je meestal veel sneller weer aan het werk kan. Dat is ook voor de verzekeringsmaatschappij voordeliger.
 • theo houkes

  4 maanden geleden
  Wilhelmus Liebrand die worden al aangepast maar de verkeerde kant op ze worden niet naar beneden maar weeeeer naar boven aangepast
 • Mies Bauwvrauw

  4 maanden geleden
  @mattie veld, de kosten zijn hetzelfde. Het is niet zo dat de zorg duurder wordt, de arts wil dit geld zelf binnen harken blijkbaar. Of wat de bizarre reden van niet doorverwijzen ook moge zijn.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Ik kan me dat best wel indenken, als je alles door privéklinieken laat doen wordt de zorg helemaal onbetaalbaar.
 • Jan Nuvens

  4 maanden geleden
  Het onderscheid tussen een prive-kliniek en een regulier ziekenhuis, waar de artsen in belangrijke mate gewoon via een maatschap factureren is niet zo groot. De ziekenhuis-arts zal niet snel doorverwijzen, dat kost hem namelijk zelf omzet. Ook daar een soort uurtje-factuurtje.

Achterhoek