Volledig scherm
PREMIUM
Instituut voor Kunst en Cultuur Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat in Winterswijk. © dG

Zonder extra geld gaat Boogie Woogie in Winterswijk failliet

WINTERSWIJK - Als de drie gemeenten in de oostelijke Achterhoek geen extra subsidie geven, gaat muziekschool Boogie Woogie failliet. Het cultuurcentrum heeft op korte termijn 450.000 euro nodig, daarnaast moet de jaarlijkse subsidie met ingang van 2019 worden verhoogd. Gebeurt dat niet tijdig, dan gaan de deuren van de school in Winterswijk dicht en stopt het muziekonderwijs.

Dat blijkt uit het verzoek dat directie en bestuur van het instituut voor kunst en cultuur bij de gemeenten Oost Gelre, Winterswijk en Aalten hebben ingediend. Oost Gelre en Aalten oordelen positief over dat verzoek, maar het moet nog wel door de gemeenteraden worden goedgekeurd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek