Volledig scherm
PREMIUM
ZOOV verzorgt sinds 1 januari 2017 het vraagafhankelijk vervoer (regiotaxi) in de regio Achterhoek. Vanaf 1 augustus komt daar het leerlingenvervoer bij. © Gemeente Winterswijk

ZOOV op zoek naar ov-passagiers in ‘witte vlekken’ van de Achterhoek

WINTERSWIJK - De Achterhoekse vervoerder ZOOV wil het komend jaar veel meer reguliere passagiers vervoeren. De busjes van ZOOV moeten vooral de inwoners bedienen van de buitengebieden waar geen of nauwelijks openbaar vervoer komt. De provincie stelt 50.000 euro subsidie beschikbaar om reeks van plannen tot een succes te maken. 

Jaarlijks verzorgen de busjes van ZOOV Op Maat ongeveer 10.000 ritten voor het openbaar vervoer in de Achterhoek. Dat aantal steekt schril af tegen het totaal aantal ritten die de busjes rijden met mensen die een WMO-pas hebben: tussen de 230.000 en 240.000 ritten. Niet zo vreemd, want ZOOV is in eerste instantie opgezet als alternatief openbaar vervoer voor WMO’ers. Omdat de busjes toch rijden, is echter ook de mogelijkheid gegeven om reguliere passagiers te vervoeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek