Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport.
Volledig scherm
Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport. © ANP

KNVB-top ziet af van OneLove-band, wat doet minister Helder? 'Zou provocatie zijn’

updateHet is nog erg onduidelijk of minister Conny Helder dinsdag tijdens de wedstrijd Nederland-Qatar een OneLove-armband draagt. Omdat de emir van Qatar ook aanwezig is in het Al Bayt-stadion, zou dat een gevoelig statement zijn. Helder zelf houdt de kaarten nog op de borst. ‘Maar Conny is een tough cookie.

4 reacties

 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  Ok Guus helder.
 • Guus Smolders

  2 maanden geleden
  Excuus dat mijn post niet helder was. Mijn eigenlijke boodschap was dat je niet van een streng gelovig /religieus land kunt verwachten dat ze overnacht de LHBTG community gaan accepteren. Daar kunnen we ons heel druk om maken met allerlei statements en ze tegen het been schoppen, maar dat helpt niet. Dat respect / acceptatie moet groeien. Dat moeten we accepteren dat dat (helaas) niet over 50 potjes voetbal zal gebeuren.
 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  @Guus Smolders, onderdrukken van minderheden, uitbuiten van arbeiders etc. zijn geen normen om te respecteren. Hoe kom je er bij. En het is zwak om nieuwkomers en gasten in ons land als argument te gebruiken. Bepaalde normen die "normaal" zijn in Qatar moeten bestreden worden, dus om de Love one band.
 • Guus Smolders

  2 maanden geleden
  Respect moet je verdienen en niet opgelegd krijgen. Dat werkt gewoon niet. Het is daar nu eenmaal geen Nederland. Wij willen dat nieuwkomers en gasten onze cultuur respecteren (wat overigens vaak niet gebeurt). Respecteer dan ook de normen van een ander land, ook al zijn dat niet de onze.