Drukte op de toeristische markt van Souq Waqif. Inzet: David Beckham en Gianni Infantino schudden elkaar de hand in het stadion.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de toeristische markt van Souq Waqif. Inzet: David Beckham en Gianni Infantino schudden elkaar de hand in het stadion. © AFP

Van David Beckham tot FIFA-baas Gianni Infantino: het krioelt van de prominenten bij miniwereld in Doha

ReportageControversieel WK of niet, Doha is een maand lang de absolute voetbalhoofdstad van de wereld. Op een oppervlak van een handvol vierkante kilometers heeft zo’n beetje de hele internationale voetbalwereld zich verzameld, compleet met topspelers, oud-voetballers, analytici en bobo’s. Maar hoe ziet die miniwereld er in werkelijkheid uit? Een reportage.

  1. Internationale media lyrisch over Lionel Messi: ‘De beste speler ooit, sorry Diego’

    Internatio­na­le media lyrisch over Lionel Messi: ‘De beste speler ooit, sorry Diego’

    Aan de hand van een uitblinkende Lionel Messi veroverde Argentinië gisteravond de wereldtitel, door Frankrijk na een sensationeel duel en een strafschoppenserie te verslaan. Buitenlandse media waren diep onder de indruk van de nieuwe wereldkampioen en de 35-jarige superster. ‘De voet van God’ en ‘De grootste ooit’ pronken op buitenlandse covers, die Messi meteen maar kronen tot beste voetballer aller tijden. In Argentinië zelf doet de wereldtitel zelfs de ‘bloederige inflatie’ even naar de achtergrond verdwijnen.