Volledig scherm
De Leeuwinnen vieren feest na plaatsing voor de kwartfinale van het WK. © Pim Ras Fotografie

Leeuwinnen kunnen olympisch ticket ruiken bij zege VS

De Leeuwinnen zijn met hun plaatsing voor de kwartfinales van het WK dicht bij het behalen van een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Er zal met speciale aandacht gekeken worden naar de kwartfinale tussen Frankrijk en de Verenigde Staten. 

Als wereldkampioen de Verenigde Staten vrijdag wint van Frankrijk in de kwartfinale van het WK hebben de Leeuwinnen zaterdag (15.00 uur) tegen Italië een olympisch ticket voor het grijpen. De drie beste Europese ploegen van het WK in Frankrijk gaan immers naar de Olympische Spelen van volgend jaar in de Japanse hoofdstad Tokio. 

Mocht Frankrijk voor eigen publiek de regerend wereldkampioen wél verslaan, staan er sowieso vier Europese landen in de halve finale van het WK. De twee finalisten zullen zich dan sowieso plaatsen voor de Olympische Spelen terwijl de strijd om de derde plek dan uit zal maken welk derde Europese land zich in Tokio mag melden. 

Als Oranje zaterdag verliest van Italië is de olympische droom in één klap voorbij. Met Noorwegen - Engeland, Italië - Nederland en Duitsland - Zweden zijn er namelijk drie Europese onderonsjes in de kwartfinale. Als de Leeuwinnen worden uitgeschakeld presteren dan ook altijd drie Europese landen beter. 

Programma kwartfinales:
Donderdag 27 juni: Noorwegen - Engeland
Vrijdag 28 juni: Frankrijk - Verenigde Staten
Zaterdag 29 juni: Italië - Nederland (15.00 uur)
Zaterdag 29 juni: Duitsland - Zweden (18.30 uur)

Bekijk hieronder de laatste aflevering van La Panenka, waarin verslaggever Daniël Dwarswaard de route naar een olympisch ticket nog eens uitlegt.