Volledig scherm
Vreugde bij de Verenigde Staten na de 2-0. © EMPICS Sport

Verenigde Staten blijft ook tegen Chili het net vinden

Geen dertien doelpunten zoals vrijdag tegen Thailand, maar de Verenigde Staten blijven wel scoren in de groepsfase van het WK. Mede dankzij twee treffers van spits Carli Lloyd won de VS met 3-0 van Chili in het Parc des Princes in Parijs.

Volledig scherm
Verdriet bij Chili. © AFP
Volledig scherm
© AP

De Verenigde Staten, topfavoriet voor winst op het WK, begon zonder grote ster Alex Morgan aan de wedstrijd tegen Chili in Groep F. Lloyd eiste dit keer de hoofdrol op bij de VS: in de elfde minuut maakte ze de 1-0 en tien minuten voor tijd was de ook verantwoordelijk voor het derde Amerikaanse doelpunt. Tussendoor had Julie Ertz er al 2-0 van gemaakt, waardoor de wedstrijd bij rust al gespeeld was.

In de tweede helft wist de Verenigde Staten niet meer te scoren. Lloyd miste negen minuten voor tijd nog wel de ideale kans op een hattrick: ze miste een strafschop, waardoor het bij 3-0 bleef. De VS is nu, net zoals Zweden, al geplaatst voor de volgende ronde op het WK in Frankrijk. Beide ploegen hebben zes punten. De andere twee ploegen in de groep, Thailand en Chili, zijn nog zonder punten.

Donderdag om 21.00 uur spelen Zweden en de Verenigde Staten tegen elkaar. De winnaar van die wedstrijd wordt groepswinnaar.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS