Aanbod koopwoningen droogt helemaal op: ‘Mensen worden moedeloos’

videoDe koopwoningmarkt is in de zomermaanden op slot gegaan. Behalve de afname van het aantal te koop-borden in Nederlandse tuinen, nam ook het aantal verkopen verder af. De prijzen die werden neergelegd, braken nog altijd records, blijkt uit de kwartaalcijfers die makelaarsvereniging NVM vandaag publiceert. 

11 reacties

 • Hans Jacobs

  1 week geleden
  Door de krediet crisis heeft het ECB de banken, en het grootkapitaal en de pensioenfondsen moeten her kapitaliseren. Deze kunnen nu met goedkoop geld speculeren over de ruggen van de burgers. Omdat dit niet in stand te houden gaat de inflatie flink stijgen met als gevolg onvrede en maatschappelijke onrust. Wat de heer Vollenbroek, die moreel in deze tijden overeind blijft en de overheid terecht op zijn taken wijst, daar mee te maken heeft volgens mevrouw berends is mij een raadsel
 • J. Zomers

  1 week geleden
  Het zit van alle kanten tegen... vanuit Afghanistan komen er nu veel vluchtelingen naar Nederland waardoor de woningnood nog groter wordt. Den Haag keurt de toestroom goed * ze maken zich zorgen om het klimaat we zien veel nieuwe windmolens en zonneweiden - terwijl de mensen moedeloos worden door de woningnood. Waar zijn ze in Den Haag mee bezig?
 • Jan Schamp

  1 week geleden
  Ik denk dat de huidige problemen te maken hebben met A) de lage rente en B) de hoge salarissen van de huidige 2 verdieners waardoor ze ook een zeer hoge hypotheek kunnen krijgen. Het fiscaal voordeel is nog peanuts en niet meer interessant. Voorbeeld aankoop prijs en hypotheek 400.000 rente 1 o/o Bijtelling WOZ 400.000 0,5 o/o = 2000 Rente 1%. 4000 Aftrek 2000 maximaal 43%=860 is per maand 72 euro dus maar een extra'tje
 • Kai Jansen

  1 week geleden
  @ceciel: en dat het inwoner aantal enorm stijgt heeft volgens u niets van doen met de stijgende prijzen? U heeft maar voor een deel opgelet bij de lessen economie, namelijk het deel waarbij u de VVD kunt zwartmaken. Er wordt alleen maar gesproken over het verruimen van het aanbod maar je kunt over meer oplossingen denken dan van Nederland een grote woonwijk te maken.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 week geleden
  Ik wil best mijn huis voor een redelijke prijs verkopen maar dan moet ik wel ergens een flatje kunnen huren voor een normale prijs en dat lukt ook niet dus blijf ik maar zitten.