Volledig scherm
© Slot Zuylen

Altijd al (gratis) in een kasteel willen wonen? Dit is je kans! 🏰

vacatureSlot Zuylen is op zoek naar een nieuwe beheerder die ook meteen in het kasteel komt wonen. Een unieke mogelijkheid voor iedereen die al eens van een sprookjesleven heeft gedroomd.

Stichting Slot Zuylen heeft een vacature op haar site gezet waarop mensen kunnen reageren. De nieuwe beheerder kan op 1 mei al beginnen, en is vanaf dan zestien uur in de week verantwoordelijk voor het het slot. Per 1 november wordt dat opgeschroefd naar veertig uur in de week en zal de nieuwe bewoner er een fulltime job aan hebben. 

Uit de vacature:

De beheerder vervult een sleutelpositie op Slot Zuylen. De beheerder (of beheerders(echt)paar) zorgt er voor dat alles in en rond ons museumkasteel op rolletjes verloopt. Het is een centrale, faciliterende functie die het werk van de andere vaste medewerkers, de vrijwilligers, de directie en het bestuur mogelijk maakt en ondersteunt. De juiste persoon (of personen) combineren een gastvrije instelling, een positieve en flexibele werkhouding met doortastendheid en een can-domentaliteit.

Er wordt van de beheerder of het beheerders(echt)paar verwacht dat zij per 1 november 2019 ook woonachtig kunnen zijn op het terrein van het Slot. Verder moet je onder andere over een HBO-diploma beschikken en ervaring hebben gehad met het beheer van bijzondere gebouwen.

De beheerder van Slot Zuylen zorgt ervoor dat alles in en rond het kasteel goed verloopt. Je werkt samen met andere collega’s, vrijwilligers en de directie. De betrekking komt vrij omdat de huidige beheerder van het kasteel met pensioen gaat. 

Miljuschka Witzenhausen vlogt voor deze site over het creëren van haar eigen droomboerderij. Check aflevering 4 hieronder.