Annemieke Eijsing is op zoek naar een woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Annemieke Eijsing is op zoek naar een woning. © Angeliek de Jonge

Annemiek (35) komt na scheiding op straat te staan met haar kinderen: ‘Geen andere optie’

Alleenstaanden komen door de woningcrisis maar moeilijk aan een woning. Dus wat moet je dan als je gaat scheiden? Annemiek Eijsing (35) uit Leersum, moeder van twee jonge kinderen, weet het ook niet. Zij staat over twee maanden op straat.

14 reacties

 • J.M. Horst

  2 maanden geleden
  Met dank aan 10 jaar VVD en Rutte, waarin alles aan de markt moest worden overgelaten, ontbreekt het nu in Nederland aan basale levensbehoeften zoals wonen en acceptabele zorg. De teneur is eigen kracht en netwerk, het resultaat: zoek het zelf maar uit. Helaas zal er na lang wachten wel weer een kabinet Rutte komen met een overheid die de eigen burgers aan hun lot overlaat.
 • Marc Ten Holte

  2 maanden geleden
  De gezinswoning (koop) naast mij wordt verhuurd aan een uitzendbureau dat er vervolgens Oost-Europese arbeidsmigranten in stopt. Leuk voor de buurt ook - niet dus. De logische oplossing is uiteraard dat dit soort woningen (ook bestaande bouw!) niet verhuurd mag worden, maar alleen geschikt is voor permanente bewoning. Voor mensen zoals Annemiek, bijvoorbeeld. Maar ja, logica en Nederland, hè? Die combinatie is al een paar jaar zoek…
 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  Ik ben het eens met Marijke Wissink.
 • Anton Rombouts

  2 maanden geleden
  @ Carel van 't Zand Ja, ja, zo ken ik er nog wel meer: 1) hoge spaarrekeningen : luxe probleem; 2) paleizen met 5 0f meer kamers: luxe probleem; 3) vakantie(s): luxe probleem; 4) economic class reizen: luxe probleem 5) uit gaan eten: luxe probleem In China zult U zich thuis voelen.
 • Frits van Raalte

  2 maanden geleden
  Je hebt gelijk Carel. Deze vrouw mag met haar kinderen wel (tijdelijk) bij mij. Ik heb een ruime woning (4 slaapkamers) en ik woon alleen. Wel in Nijmegen