Arjan (22) tovert containers om tot woningen

videoDe 22-jarige student Arjan van de Watering probeert oplossingen te verzinnen voor de vastgelopen woningmarkt. Hij is een bedrijf in containerwoningen begonnen.

Van de Watering begon enkele jaren geleden een bedrijf in containerwoningen uit onvrede over de woningmarkt. Inmiddels heeft hij aanvragen over de hele wereld. Alleen het vinden van goede grond blijft een uitdaging.

Het idee voor een bedrijf in containerwoningen kreeg voor Van de Watering pas echt vorm tijdens zijn stage bij een verhuurmakelaar in Bergen op Zoom. Niet alleen ontdekte hij dat er een enorm tekort is aan betaalbare huurwoningen, hij miste ook een prikkel binnen de woningmarkt om hier iets aan te doen. ,,Prijzen op de woningmarkt worden net zolang verhoogd totdat iemand zegt: dat betaal ik niet meer, daar wil ik iets aan doen.”

Tegelijkertijd is er volgens Van de Watering een steeds grotere groep mensen die kleiner en goedkoper wil wonen. Als bewijs hiervan verwijst hij naar een klein onderzoek uit de gemeente Steenbergen. Hieruit blijkt dat meer dan de helft van de bewoners openstaat om kleiner en zuiniger te leven. 

Arjan van de Watering ziet in containers nieuwe huizen.
Volledig scherm
Arjan van de Watering ziet in containers nieuwe huizen. © Freek de Swart