Veel minima kunnen nu alleen nog maar dromen van een eigen woning. De doorbraakhypotheek van de gemeente Den haag moet daar verandering in brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel minima kunnen nu alleen nog maar dromen van een eigen woning. De doorbraakhypotheek van de gemeente Den haag moet daar verandering in brengen. © ANP

Den Haag wil minima aan koopwoning helpen met hypotheek van gemeente

Minima in Den Haag met huisvestingsproblemen, die normaal niet in aanmerking komen voor een hypotheek, kunnen misschien nog dit jaar alsnog een eigen huis kopen. De gemeente onderzoekt of deze kwetsbare gezinnen een ‘doorbraakhypotheek’ kunnen krijgen van de Gemeentelijke Kredietbank. Den Haag is de eerste gemeente die dit probeert.

  1. Deze villa - met 100 jaar oude visgraatvloer - staat te koop voor dik 2 miljoen
    PREMIUM
    Binnenkijken

    Deze villa - met 100 jaar oude visgraat­vloer - staat te koop voor dik 2 miljoen

    Een koninklijke entree, al even majestueuze kroonluchters en een trappenhuis waar de gemiddelde royal zijn neus zéker niet voor op zou halen. Deze Dordtse villa kende sinds de bouw in 1906 slechts twee huiseigenaren, van wie de laatsten het ‘bescheiden stulpje’ opwaardeerden van nog geen acht ton naar 2,1 miljoen euro. ,,Ze moesten écht door al het werk heen kijken, het had veel liefde nodig.”