Gekte op woningmarkt, nu ook overbieden op huurhuis: ‘Loopt echt uit de klauwen’

VIDEOZo oververhit is de woningmarkt: om een huurwoning te bemachtigen moet je meer bieden dan de maandelijkse huurprijs. Onderhands gebeurt dit al even op de vrije huurmarkt, maar er bestaat nu ook een website waarop je kunt bieden op een huurhuis. De Woonbond is niet blij met deze ontwikkeling. „Overbieden op huurwoningen laat zien dat het echt uit de klauwen aan het lopen is.”

6 reacties

 • J.M. Horst

  4 dagen geleden
  We stemmen nu eenmaal al jaren op Rutte en zijn VVD. Dat betekent een vrije markt en dus het recht van de kapitaal krachtigste.
 • P Van de Kaa

  5 dagen geleden
  A Geurts, ik ken het klappen van de zweep. Breek me de bek niet los. Eind jaren 80 had je als student ook niet zomaar een huis. Maar ik heb er toen voor gekozen nog thuis te blijven wonen met man en baby. En niet naar de pijpen van huisjesmelkers te dansen. Nu lopen mijn kinderen tegen dezelfde problemen aan en ook zij kiezen er voor niet mee te gaan in de huizengekte. De regering moet zich eens gaan realiseren dat je basisbehoeftes geen marktwerking horen te hebben zoals nu gebeurd.
 • A Geurts

  5 dagen geleden
  Makkelijke reactie @vd Kaa als je zelf al een huis hebt.
 • P Van de Kaa

  5 dagen geleden
  Overbieden bij huur, dan is er echt iets mis met Nederland. Maar dat wisten we al. Echter, er is ook grondig iets mis met de huurder, die verhuurders slapend rijk maken en huisjesmelkers alle reden geven om hun wanpraktijken door te zetten.
 • berrie den vossen

  5 dagen geleden
  tjongejonge.. mensen zijn net koeien