Getest: dit is de beste robotgrasmaaier
Wat is de beste robotgrasmaaier? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
Een robotgrasmaaier is niet goedkoop, maar kan erg handig zijn. Zonder dat je ernaar om hoeft te kijken, maait hij je gazon. Door een begrenzingsdraad om je gazon heen, weet hij precies welk gedeelte hij moet maaien. Zo blijft hij netjes ābinnen de lijntjesā die je zelf bepaalt.
Ook handig is dat robotgrasmaaiers kunnen āmulchenā. Bij mulchen wordt het gras tijdens het maaien extra fijn gehakt en over het gazon verdeeld. Dat is goed voor het gras en zorgt voor minder afval.
De meeste robotmaaiers hebben beveiliging tegen diefstal. Daarnaast hebben ze vaak een regensensor, zodat ze niet in de regen gaan maaien.
De Consumentenbond test verschillende soorten grasmaaiers op onder meer maaien, gebruiksgemak, voorzieningen en lawaai. In totaal zijn er ruim negentig grasmaaiers getest die op dit moment redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.
Bij de 24 geteste robotgrasmaaiers komt een model van Robomow als Beste uit de Test. Een andere robotgrasmaaier van Central Park is de Beste Koop.
Beste Koop: Robomow RK1000
- Richtprijs: 1.159 euro
- Testoordeel: 8,3
- Maaibreedte: 18 cmBekijk de specificaties
- Bekijk alle geteste robotgrasmaaiers
- Kies de beste robotgrasmaaier voor jou
Deze robotmaaier van Robomow presteert erg goed, maar is niet goedkoop. Hij is geschikt voor gazons tot 1000 vierkante meter. De maaibreedte is 21 centimeter. En de maaihoogte is minimaal 20 milimeter en maximaal 100 milimeter.
Maaien doet hij erg goed. Ook nat gras of slecht onderhouden gras kan hij prima aan. Tijdens het maaien maakt hij weinig lawaai. Je kunt hem bedienen met een app en hij is beveiligd tegen diefstal met een alarm. Hij heeft geen regensensor.
Hij heeft een 18,15 volt Li-ion accu met een capaciteit van 2,8 Ah. De accu presteert goed. Je laadt hem op in zoān 100 minuten.
Beste Koop: Central Park CP1000 met Wi-Fi 28V
- Richtprijs: 480 euro
- Testoordeel: 8,3
- Maaibreedte: 18 cm
- Bekijk de specificaties
- Bekijk alle geteste robotgrasmaaiers
- Kies de beste robotgrasmaaier voor jou
Deze robotmaaier van Central Park is net als de Robomow geschikt voor gazons tot 1000 vierkante meter. De maaibreedte is met 18 centimeter iets kleiner. Ook de maaihoogte heeft een iets kleiner bereik van minimaal 20 milimeter tot maximaal 60 milimeter.
Maaien doet hij goed. Net als bij de Robomow is nat gras of slecht onderhouden gras geen probleem. Wel maakt hij tijdens het maaien wat meer lawaai.
Bedienen kan via een app. Tegen diefstal is hij beveiligd met alarm en een pincode. In tegenstelling tot de Robomow heeft deze maaier wƩl een regensensor.
Hij heeft een 28 volt Li-ion accu met een capaciteit van 3 Ah. Het opladen duurt wat langer, zoān 140 minuten. Deze robotmaaier is verkrijgbaar bij Praxis.
Verantwoording
In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.
De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.
Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel, dat goed verkrijgbaar is. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
De genoemde prijs van een product is de laagste winkelprijs van dit moment voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar prijzen kunnen per dag verschillen. Als er geen recente winkelprijs bekend is, wordt de richtprijs genoemd.
Bekijk hier al onze videoās over wonen:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo voorkom je dat maden door je afvalbak krioelen
Stinkende afvalcontainers die een thuis vormen voor vliegen en maden: het is voor veel mensen een zorg nu het regelmatig warmer wordt. Toch is er genoeg tegen te doen, zo blijkt. -
Energierekening
Valentijn (38): āEen groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgeverā
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Getest: dit is de beste accugrasmaaier
Wat is de beste accugrasmaaier? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Schoonmaaktip van de week
Lakens afhalen, huisje schoon: zo ga je met een gerust hart op vakantie
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week gaat ze op reis en ze neemt mee... -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediƫnten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediƫnten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.
-
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we ƩƩn product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUMmet video's
Rookmelders verplicht, maar duizenden huurders hebben er nog geen een: āOnbegrijpelijkā
Duizenden huurders hebben nog altijd geen verplichte rookmelder. Dat komt door een tekort aan apparaten en installateurs, maar huurders zijn zelf ook niet allemaal even welwillend. Sommigen weigeren er zelfs ƩƩn. Onbegrijpelijk, zeggen ze bij de brandweer. -
vraag 't vtwonen
Knalkleuren in huis, hoe doe je dat?
Hoewel het met veel kleur in huis een vrolijke boel wordt, vinden veel mensen het best spannend om een knalkleur op de muur te smeren. Hoe zorg je ervoor dat het geen Villa Kakelbont wordt? vtwonen-stylist Marianne Luning weet raad.