Salderen moet nu wettelijk op jaarbasis gebeuren, zo heeft minister Rob Jetten besloten.
Volledig scherm
Salderen moet nu wettelijk op jaarbasis gebeuren, zo heeft minister Rob Jetten besloten. © ANP

Goed nieuws voor mensen met zonnepanelen: salderen op jaarbasis wordt de norm

Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen: energieleveranciers worden wettelijk strenger verplicht om op jaarbasis te gaan salderen. Soms gebeurt dat maandelijks, wat vaak nadelig is voor mensen met panelen op het dak.

18 reacties

 • Eric Aa

  2 maanden geleden
  Trouwens, als je vergelijkt wat de prijs voor gas vorig jaar kostte en wat het nu kost, dan moet je eens kijken wat er nu het hardst gestegen is. Je zult er versteld van staan waar de èchte prijsverhoging in zit. DE BELASTING DIE OP HET GAS ZIT, is de èchte boosdoener. Bij een bekende van mij is deze bijna verdubbeld t.o.v. vorig jaar.
 • Haye Kempenaar

  2 maanden geleden
  Alles overwegende kan ik niet anders dan concluderen dat in Nederland de energie leveranciers hun klanten stelselmatig oplichten . En het toezicht daarop door de overheid is zwaar onder de maat. De privatisering komt in al zijn lelijkheid in het volle licht.
 • kor Flokstra Kor

  2 maanden geleden
  Dat de overheid niet eerder de verplichting om per jaar te salderen nog niet eerder in het leven heeft geroepen vind ik echt bijzonder gek. Waarom word hiet niet vooraf over nagedacht zodat er geen mensen in problemen komen. Overheid denk ff na.
 • Eric Aa

  2 maanden geleden
  Dat je in de zomer meer teruglevert dan in de winter is normaal. Dat je dan door de variabele prijzen het minst terug krijgt is eigenlijk óók normaal. Maar eerlijker is het inderdaad dat je bij de afrekening een gemiddelde jaarprijs wordt berekend. Wat trouwens óók niet eerlijk is, is dat je nog steeds bij veel maatschappijen minder krijgt voor terugleveren dan voor het inkopen. Het wordt ook tijd dat iedereen tegen een veel gunstigere prijs een batterijpack kan aanschaffen. Dat scheelt nog meer
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Heb ze al jaren,Moet zeggen je doet het niet voor jezelf.Want wat opleveren doet het weinig.Heb ze via woningbouw.!!