Harde afspraken nodig voor aanpak woningtekort: ‘Eén miljoen extra huizen in tien jaar gaat niet lukken’

videoHet gaat Nederland niet lukken om in tien jaar tijd een miljoen woningen te bouwen zoals de regering voor ogen heeft. Om het enorme woningtekort aan te pakken, zullen alle gemeenten met bouwplannen moeten komen. En traditioneel bouwen is er niet meer bij; woningen komen vooral uit de fabriek.

2 reacties

  • Joyce Rosendaal

    4 maanden geleden
    Er staan de nodig kantoor panden in een stad leeg, bouw deze dan om. Dan heb je weer een beetje ruimte. Ik wil niet vervelend klinken maar zo langzamerhand raakt bouwgrond op, en boeren verjagen is ook niet slim. Het beleid moet wel heel erg aangepast gaan worden. Er komen ook teveel zogenaamde vluchtelingen deze kant op en worden dan jaren aan het lijntje gehouden. Geen status dan afreizen graag en niet eeuwig in beroep gaan zoals vele doen. Klaar is klaar.
  • Patricia Nebus

    4 maanden geleden
    Als burger heb ik een beeld van tienduizenden Nederlandse daklozen, overvolle asielzoekercentra met mensen die niet eens politiek vervolgd worden, vluchtelingen uit Afghanistan en Oekraïne en alles wat zich daar tussen mengt. Statushouders die voorrang krijgen op de al overspannen woningmarkt. Vervolgens ontbreekt beleid. Wij kunnen het dus niet aan en moeten dat onder ogen gaan zien. Je kunt pas voor een ander zorgen als je het eerst voor je zelf regelt. Dat is volgens mij een basisregel.