Henny du Pree in de Oud-Beijerlandse wijk die gaat worden gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Henny du Pree in de Oud-Beijerlandse wijk die gaat worden gesloopt. © Jeffrey Groeneweg / Qphoto

Henny (77) moet na bijna vijftig jaar haar huis uit: ‘Ik heb twee dagen lopen janken’

Met betraande ogen doet ze haar verhaal en soms barst ze in huilen uit. Henny du Pree woont in de Oosterse Gorzen in Oud-Beijerland, de wijk waarvan de woningcorporatie heeft besloten dat ze wordt gesloopt. En dat voelt voor veel bewoners alsof hun wereld vergaat. ,,We worden zo even opzijgeschoven, maar we laten het er zeker niet bij zitten.”

2 reacties

  • Ronald Rosbergen

    3 maanden geleden
    Commercieel belang foei woningstichting. Duidelijk geval van gebrek aan empatisch vermogen. Wel slim jaren geen onderhoud uit voeren en dan overgaan tot sloop. En tijdens deze stop op onderhoud niet stil gestaan bij de gezondheid van de bewoners. Nogmaals foei.
  • F.H Wouters

    3 maanden geleden
    Zo gaan mensen met elkaar om in en tijdens de corona pandemie. Aan iedereen lak hebben hun eigen ideeën erdoorheen drukken. Wij (woningcorporatie) zijn de baas en liever geen commentaar, anders kom je achteraan in de rij. Mij is ooit verteld dat je oude bomen die al 50 jaar staan niet moet verplaatsen. Dus woningvereniging als u dit leest, bedenk uzelf. Knap het goed op en laat de mensen met rust en laat ze genieten!