Jong Kopen Zonder Kijken-stel krijgt ondanks klein budget tóch een paleisje en verslaat de Meilandjes
Update / VideoHet team van Kopen zonder Kijken stond gisteravond voor een flinke uitdaging: een woning vinden voor de zwangere Deveny en haar man Roy, met een budget van slechts 210.000 euro. Makelaar Alex van Keulen vond een stulpje voor het stel, maar daardoor bleef er weinig geld over voor de benodigde verbouwing én inrichting. Toch kregen de tortelduifjes aan het eind van de rit hun paleisje opgeleverd. En wat voor één.
Delen per e-mail
In Kopen Zonder Kijken zijn hoofdrollen weggelegd voor makelaar Alex van Keulen en bouwkundige Bob Sikkes, die panden opkopen en voor de deelnemers vervolgens verbouwen tot het huis van hun dromen. Krabbé bemiddelt, styliste Roos zorgt voor de finishing touch. Gisteravond trok het RTL-programma 1.496.000 kijkers, waarmee het voor het eerst sinds de start van het nieuwe seizoen meer kijkers trok dan de SBS-hit Chateau Meiland. De zege was nipt: Martijn Krabbé en zijn team wonnen de strijd met slechts 90.000 mensen meer.
De aflevering stond in het teken van de 25-jarige Roy en zijn vrouw Deveny (24). Het stel woonde nog bij hun ouders, maar waren na een relatie van drie jaar meer dan toe aan hun eigen plekje. Niet alleen omdat Roy en Deveny continu heen en weer pendelden tussen hun ouderlijke huizen (Den Bosch en Oosterhout), maar ook omdat de twee een kleine verwachtten.
Ondanks de behoefte aan een eigen woning, liepen de wensen van Roy en Deveny nogal uiteen. Zo wilde Roy liever in de buurt van Den Bosch wonen en Deveny in de buurt van haar familie in Oosterhout. Bovendien werden ze het niet eens over de soort woning: een appartement of toch een eengezinswoning? Het budget van het stel, 210.000 euro inclusief een verbouwing, maakte het er ook niet gemakkelijker op. Vind maar eens een huis met minimaal twee slaapkamers, dat ook nog eens instapklaar is.
Zoektocht
Het team van Kopen zonder Kijken ging vol goede moed aan de slag, maar waarschuwden Roy en Deveny alvast: de zoektocht naar een woning die voldeed aan al hun eisen zou niet gemakkelijk worden. Toch vond makelaar Alex een eengezinswoning in Waalwijk. Het huis, dat werd aangekocht voor 187.500 euro, moest echter nog wel onder handen worden genomen. Daar was nog 22.500 euro voor over. Een grote uitdaging, zo realiseerde Roy zich ook. ,,Ik ben al blij als het beneden af is”, reageerde hij optimistisch na het zien van de woning. Ook Deveny moest even wennen aan het stulpje. ,,Er is geen achterom. Dat ben ik wel gewend vanuit huis”, merkte ze op.
Terwijl het stel vrienden en familie hadden opgetrommeld om te helpen met de verbouwing om zo veel mogelijk kosten te besparen, kreeg Roy een tegenslag te verwerken. Hij belandde maar liefst twee keer in het ziekenhuis met een klaplong, waarna hem een operatie te wachten stond. Het herstel zou hem zo’n twee tot drie maanden kosten. ,,Daar baal ik wel van, want ik had Deveny graag willen helpen nu ze zwanger is”, stelde Roy.
In de tussentijd werd er keihard geklust aan het huis van Roy en Deveny. Het team van Martijn Krabbé’s huizenprogramma bokste het zelfs voor elkaar om met het minimale budget van het stel een paleisje op te leveren. ,,Wauw”, jubelden Roy en Deveny toen ze voor de eerste keer hun huis zagen. ,,Super. Van boven tot beneden, het is helemaal af. En dat had ik echt niet verwacht van tevoren.”
Bekijk hier onze video's op het gebied van wonen:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Walter (47): ‘Tegen de boys zeg ik: doe eerst maar eens een trui aan’
Hoeveel geld besteedt u aan energie in huis? Hoe probeert u de kosten in de hand te houden? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Walter van Gent (47) uit Amstelveen. -
PREMIUM
‘Helemaal gifvrije planten in het tuincentrum is een utopie’
De Nijmeegse afdeling van natuurorganisatie IVN deed vorige week een opvallende oproep: ‘Koop geen giftige planten meer bij tuincentra’. Het zorgde voor de nodige ophef, want kunnen we - als de winkels weer open mogen en het voorjaar lonkt - nog wel die heerlijk ruikende lavendelplant of hortensia op een verantwoorde wijze aanschaffen? -
PREMIUMBinnen&Buiten
Jan en Lia verkopen hun authentieke Haagse bovenwoning met modern tintje
Jan Bos en Lia Brekweg verkopen hun drielaagse bovenhuis aan de Regentesselaan in Den Haag. De twee zijn nu nog harstikke fit. ,,Maar je wil niet wachten tot je móet verhuizen. Dat willen we voor zijn.” Wij gingen bij hen langs voor de rubriek Binnen&Buiten. -
PREMIUM
Jean Baptiste heeft een unieke woning met een tuin van 4500 m2: ‘We wonen pal naast het centrum’
Het huis ‘Onder de Beuken’ aan de Driebergseweg 3D in Zeist mag zich scharen onder de vele landgoederen die aan deze weg liggen. Met een eigen parktuin van ruim 4500 m2 en toch pal naast het centrum van Zeist is het een unieke woning. -
PREMIUM
Bouwers ontketenen houten revolutie in woningbouw
Wie denkt aan een Nederlands huis, denkt aan baksteen. Nog altijd wordt het grootste gedeelte van de woningvoorraad opgeleverd in beton, staal en steen. Maar hout heeft de toekomst. Experts voorspellen een revolutie.
-
PREMIUM
Deze woning ziet zwart van de schimmel: ‘Gelukkig zitten er geen paddenstoelen op muur, klinkt het dan’
De woning van de Hoornse Lynn van Holsteijn ziet zwart van de schimmel. Niet alleen ziet de benedenwoning er daardoor onaantrekkelijk uit, het zorgt ook voor fysiek ongemak. ,,Wat ik opsnuit, is niet best.’’ -
Nederlanders vinden duurzame energie al gauw te duur: ‘Ik had meer idealisme verwacht’
Consumenten kozen in 2020 vaker voor duurzame energie uit eigen land dan het jaar ervoor. De grotere populariteit wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat het prijsverschil kleiner werd, analyseert EasySwitch.nl. -
Exclusieve wolkenkrabber in New York kraakt onder klachten steenrijke bewoners
Een van de hoogste en duurste woongebouwen van de wereld in hartje New York blijkt geen garantie voor zorgeloos woongenot. Het regent klachten over de kwaliteit van het gebouw op 432 Park Avenue. Zangeres Jennifer Lopez kocht er in 2018 een stulpje, maar deed het snel weer van de hand.