Bij Joris Kerkhof dringt nu hij met de energiecrisis wordt geconfronteerd door hoe belangrijk het is zijn huis te verduurzamen. Zijn maandbedrag ging naar 440 euro per maand.
Volledig scherm
Bij Joris Kerkhof dringt nu hij met de energiecrisis wordt geconfronteerd door hoe belangrijk het is zijn huis te verduurzamen. Zijn maandbedrag ging naar 440 euro per maand. © Thijmen Geluk

Joris zat bij het failliete Welkom Energie en moet nu 200 euro per maand meer betalen

EnergierekeningHoeveel geld besteedt u aan energie in huis? Hoe probeert u de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Joris Kerkhof (37) uit Hilversum, energiedeskundige van Independer.

 1. Stikstofregels genegeerd bij bouw recreatiepark: ‘Dat kan dus gewoon in Natura2000-gebied’
  PREMIUM
  34

  Stikstofre­gels genegeerd bij bouw recreatie­park: ‘Dat kan dus gewoon in Natura2000-ge­bied’

  De stikstofcrisis vertraagt elke dag bouwprojecten en brengt boeren in de problemen, maar in de recreatiesector wordt vrolijk doorgebouwd. Fonkelnieuwe chalets en complete zwemparadijzen worden pal naast kwetsbaar Natura2000-gebied gebouwd. Dat terwijl er wel stikstofberekeningen zijn gemaakt, blijkt uit een rapport van ingenieursbureau AIVN dat het AD heeft ingezien. ,,Misschien werd gehoopt dat dit nooit boven water zou komen.”
  Doornspijk