Het kabinet trekt miljoenen euro's uit om versneld huizen te bouwen.
Volledig scherm
Het kabinet trekt miljoenen euro's uit om versneld huizen te bouwen. © ANP XTRA

Kabinet lapt 266 miljoen euro om sneller huizen te bouwen

Gemeenten krijgen in totaal 266 miljoen euro om met spoed 45.000 nieuwe huizen te bouwen. Dat maakt minister Kajsa Ollongren (Wonen) vandaag bekend. Het geld gaat naar allerlei woningbouwprojecten in het land, van Alphen aan den Rijn tot Zwolle.

6 reacties

 • Erwin Damhuis

  2 weken geleden
  Ipv de vinger in het gat in de dijk te stoppen blijven we dweilen. We laten 100.000 (arbeids)migranten per jaar toe om vervolgens tot de conclusie te komen dat dit allemaal niet past. Je zou ook een rem op deze schijnbaar onbegrensde bevolkingsgroei kunnen zetten maar dat is blijkbaar een taboe? Of denken we alleen maar aan de economie en groei?. Zeer zorgelijk want NL veranderd in recordtempo in een land dat louter bestaat uit huizen, industrie, wegen en andere infrastructuur.
 • Johan Derksen

  2 weken geleden
  uhm 266 miljoen voor huizenbouw ! en ik weet al niet meer hoeveel ondersteuningen miljoenen voor bedrijven !! en hoeveel miljoenen ging er ook alweer naar het onderwijs om de achterstanden weg te werken !!! en ik weet al niet meer hoeveel miljoenen ze zo even links en rechts hebben uitgegeven !!!! Rutten lijkt Sinterklaas wel, oh wacht daar werd toentertijd Joop Den Uil voor uitgemaakt door die gast van Wiegel !!! maar wij burgers mogen het straks allemaal weer ophoesten !!!!!!!!!!!!
 • Koos Tabak

  2 weken geleden
  Haha..de kabinetspartijen buitelen over elkaar heen om met geleend geld uit de toekomst zieltjes te winnen. Ineens kan alles wat de afgelopen tien jaar niet kon. Wat een hypocriet systeem. Jobke Hoekstra ( CDA) zei vorige week al dat hij ( met VVD en D66 natuurlijk) het ontslagrecht nog verder uit wil gaan kleden dan ze al gedaan hebben. Rechts gaat gewoon door met alles. Ik stem links in de hoop dat ze met een linkse partij moeten regeren. Geen PVV want dat is een verloren stem.
 • Rick

  2 weken geleden
  Toch bijzonder dat de bevolkingsgroei altijd als een voldongen feit gecommuniceerd word. Het is toch echt een beleidskeuze om jaarlijks tienduizenden economische migranten toe te staan en deze mensen voorrang te verlenen bij sociale huurwoningen boven Nederlanders die al jaren op een wachtlijst staan. Een demissionair kabinet zou normaal gesproken geen zwaarwegende beleidskeuzes meer moeten maken maar met de verkiezingen in zicht komen de miljarden opeens aangevlogen. Volstrekt ongeloofwaardig.
 • Its me

  2 weken geleden
  Triest. Eerst moeten we van 130 naar 100 om 0,34% stikstof te besparen zodat er weer gebouwd mag worden. Maar we halen nu zoveel immigranten hier naar toe dat ze nu in zien dat dit toch niet gaat zo. Dus mag er in 1x wel weer bijgebouwd worden. Wanneer waren de verkiezingen ook al weer?
 1. Jonathan loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

 2. Verkeer in Arnhem vast door botsing tussen truck en auto
  Play

  Verkeer in Arnhem vast door botsing tussen truck en auto