De aannemer staat klaar om het gebouw Coolsingel 75 onder handen te nemen, maar dat lijkt de eerstkomende jaren nog niet te gebeuren.
Volledig scherm
PREMIUM
De aannemer staat klaar om het gebouw Coolsingel 75 onder handen te nemen, maar dat lijkt de eerstkomende jaren nog niet te gebeuren. © AD

Kopers verbijsterd: contracten getekend, maar tóch grijpen ze naast droomwoning in hartje Rotterdam

Je droomwoning op de ideale plek kopen en er tóch naast grijpen. Het overkomt Barbara (42) uit Rotterdam die vorig jaar juli samen met haar man een luxe, nieuw appartement voor ruim 7 ton kocht. Ze verheugde zich erop binnenkort in hartje centrum te wonen, maar negen maanden later is het stel - en de kopers van de 113 andere woningen - een illusie armer. Doordat de bouw maar niet kan beginnen, is het koopcontract niet meer geldig en de ontwikkelaar weigert het te verlengen. 

  1. Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen
    PREMIUM
    3

    Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen

    Nederland moet tot 2030 zo'n 900.000 woningen bouwen om het woningtekort en daarmee de woningnood op te lossen, stelt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Er is volgens een onderzoek dat ze liet uitvoeren meer geld nodig voor de bouwplannen. Woningmarktdeskundigen zetten vraagtekens bij de noodzaak van zo veel nieuwe huizen én er is discussie over ‘bouwen in het groen’.