Rob Voss
Volledig scherm
PREMIUM
© Rob Voss

Leveringszekerheid in gevaar door hoge energieprijzen

De energieprijzen zijn zo hard gestegen dat toezichthouder ACM de teugels aanhaalt. Vóór vrijdag moeten energiebedrijven laten zien dat de leveringszekerheid aan de consument komende winter is gewaarborgd. Zes vragen.

11 reacties

 • Paul David

  4 weken geleden
  Alle nutsvoorzieningen weer terug naar nutsbedrijven, dus PGEM, PLEM, PNEM etc
 • wim Rikken

  4 weken geleden
  Ik vind het wel apart dat het probleem in Nederland is en ik verder geen ander landen er over hoor. In Duitsland beginnen ze met gas Net als de brandstof prijzen(benzine) in Nederland toren hoog zijn en in alle landen om ons heen is deze veel lager. E10 in spanje €1.449 en aan de zelfbediening pomp €1.267 betaald.
 • Willem Zuidersteen

  4 weken geleden
  Klopt Marcel, kernenergie is helemaal goed en veilig tegenwoordig. Zo goed dat ik het oprecht prima zou vinden als de centrale in mijn dorp zou komen te staan. In 2018 is al een vraag uitgezet in de markt wie centrales wil bouwen, daar kwam nul reactie op helaas. Dat maakt het moeilijker er een te (laten) bouwen.
 • Marcel Rijkers

  4 weken geleden
  J.m.horst, wat heb je aan zonnepanelen en windmolens?? Je kunt dan zeker nooit garanderen dat er energie beschikbaar is, dit zijn volledig onvoorspelbare energie vormen waardoor er grote problemen zijnmeg de energievoorziening! De enige echte oplossing is moderne kernenergie, dan kun je wel bepalen wanneer hoeveel energie gemaakt word. De grote centrales hebben 6 tot 8 uur nodig om vol op en af te schalen, door de onvoorspelbaarheid van de zon en de wind word de kans op grote storingen groter…
 • Wilhelmus Liebrand

  4 weken geleden
  Heb nog een paar truien in de kast,werkt prima en is lekker goedkoop.