Aardgas per kubieke meter is in ruim een jaar tijd vier keer zo duur geworden. Besparen loont dus extra veel.
Volledig scherm
PREMIUM
Aardgas per kubieke meter is in ruim een jaar tijd vier keer zo duur geworden. Besparen loont dus extra veel. © ANP / Robin Utrecht

Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden

vijf vragenDaling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.

14 reacties

 • Fanny Jong

  1 week geleden
  Gisteren het Progamma van kassa gezien #ikredhetnietmeer als ik zie wat voor een dikke auto’s de kabinet leden rijden, ook Min. Jetten wat voor een uitstoot hebben die wagens. En ze hebben niet van carpoolen gehoord want ze rijden allemaal alleen met chauffeur weg. En de bevolking kan niet een energie maatregel treffen nee ze moeten 2 maatregelen treffen. Of dat Jan met de Pet dat kan betalen. Gekken zijn het. Een Weel maar geen 2 maatregelen.
 • Jaap De Graaf

  1 week geleden
  DH moet zich schamen, de belastingbetalende burgers die hele dagen gaan werken laten ze in de kou staan. Ze maken zich drukker over Ter Apel en klimaatdoelen die helemaal nul komma nul gaan veranderen aan het veranderende klimaat. de mensen hebben er genoeg van en pikken het niet meer. Aankomende verkiezingen worden pijnlijk.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 week geleden
  Al die bezuinigingsmaatregelen doe ik zelf al jaren en in heb destijds gebruik gemaakt van de maatregelen die de gemeente Arnhem regelden voor huizenbezitters in de wetenschap dat ik dat zelf nooit zou kunnen en misschien wel opgelicht zou worden door malafide bedrijfjes. Ik betaal volgens Vattenfall met 110 euro teveel voor mijn hoekwoning maar dan krijg ik misschien toch nog wat terug. Joske, er wordt al jarenlang op die partijen gestemd, heeft dat geholpen? De VVD heeft Nederland afgebroken.
 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  @Bert Geers, ik zou Rob Jetten niet gelijk willen stellen aan de gemiddelde Benidormtoerist. Die man heeft belangrijk werk te doen, ondanks alle bondscoaches die dit land rijk is en hun enige nogal niet-constructieve bijdrage het leveren van ongefundeerd commentaar is. En hoe had hij dan naar Pittsburgh gemoeten, met de roeiboot???
 • Joske Steen

  1 week geleden
  Denk na als je stemt. Stem bv eens tegen de enkele reis toeristen, die jagen de kosten op. Opvang in eigen cultuur en regio en talloze problemen zijn niet meer. bestaande. Woningen, gezondheidzorg, uitkeringen, criminaliteit,lbgth geweld etc