Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken moeten er 900.000 woningen bij tot en met 2030. Dat getal wordt in twijfel getrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken moeten er 900.000 woningen bij tot en met 2030. Dat getal wordt in twijfel getrokken. © Kees Martens/DCI Media

Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen

Nederland moet tot 2030 zo'n 900.000 woningen bouwen om het woningtekort en daarmee de woningnood op te lossen, stelt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Er is volgens een onderzoek dat ze liet uitvoeren meer geld nodig voor de bouwplannen. Woningmarktdeskundigen zetten vraagtekens bij de noodzaak van zo veel nieuwe huizen én er is discussie over ‘bouwen in het groen’.

3 reacties

 • Herman Spinhof

  2 maanden geleden
  Miljardentekort voor woningbouw 10 juni 2021 | Marten Muskee Gemeenten en provincies kunnen zonder een extra bijdrage van het rijk de afspraken over de bouw van honderdduizenden huizen niet nakomen. Dan gaat het met name om betaalbare woningen. Dat blijkt uit onderzoek naar de financiering van woningbouwplannen in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Als het rijk niet bijspringt, kan de bouw van 345.000 van de geplande 900.000 woningen niet doorgaan. Aldus de VNG
 • Jan Duin

  2 maanden geleden
  Wie hebben belang bij huizen bouwen? In ieder geval niet de beleggers, gemeentes, woningcorporaties en eigen woning bezitters. Die hebben belang bij schaarste en de daardoor ontstane hoge onroerend goed prijzen. Stikstof is een smoes om niet te bouwen. Schaarste is juist wat we willen! De jonge starters hebben pech, de 50 en 60-ers camperen het kapitaal op.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  volgens mij is haar goed wies flink beschadigd voor wie zouden deze huizen dan wel bestemd moeten zijn. nederland is hier te klein voor en de mensen die hier wonen snakken naar vrije ruimten om te recreëren. mocht het zijn, dat ze willen bouwen voor massa's buitenlanders dan laat die mensen maar gewoon wegblijven en wordt het tijd, dat wij uit de EU stappen net zo als GB.