Rob Engelaar
Volledig scherm
© Rob Engelaar

Ongekende prijsverhogingen energie: vanaf 1 oktober is nieuw contract honderden euro's duurder

Opnieuw zijn energieleveranciers genoodzaakt hun tarieven voor gas en elektriciteit fors te verhogen. Nieuwe jaarcontracten zijn vanaf morgen (1 oktober) voor een gemiddeld huishouden honderden euro’s duurder dan vandaag, stellen vergelijkingssites Gaslicht en Independer.

6 reacties

 • Lotte Neder Betuwe

  2 maanden geleden
  Marco ik ben het met je eens 2e kamer is te druk met Nep Politiek, ik leef op de minima grens en weet al niet hoe ik alles kan betalen betekend dit voor ons mensen geen warmte in huis? Laten ze eerst voor Nederlanders te zorgen en niet alles voor over de grenzen dit loop niet goed af
 • TBM Staring

  2 maanden geleden
  Na Corona , gaat alles naar de kloten met forse duurdere huizen WOZ, zeer duurdere energie en onbetaalbare Zorg. Dankzij vele , heel veel , teveel domme managers door Marktwerking, liberalisering en ?
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  En we gooien nog een houtblok in onze kachel. Gezellig en goedkoop
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  Geweldig. We hebben een leveringsplicht voor 12 cent per kuub aan Duitsland en Italië en de Nederlander moet de hoofdprijs betalen omdat ze de gas kraan dicht draaien in Groningen. Het Groningse gas heeft en hoge dichtheid die de Duitsers graag willen en wij moeten zelf ons gas uit Rusland halen. Lang leve onze politiek. 375 miljoen “korting” geven op de energiebelasting wat overeenkomt met 50 euro per gezin. Puur wanbeleid
 • Silvia Stevens

  2 maanden geleden
  Silvia Stevens. Laat de rijke mensen maar is net zoveel verdienen kwa geld als een gemiddelde burger. Rond de 2000 euro en dan alleen de mannen werken niet de vrouwen. Als ze normaal verdienen zoals wij. Laat het geld wat ze verdienen beter benutten in woningen isoleren. En de wooncorperaties dat geld gebruiken voor zonnepanelen op de daken van mensen die minder te besteden hebben.
 1. Zó stook je de kachel of open haard het beste (en verminder je de overlast voor je buren)
  PREMIUM
  8 tips

  Zó stook je de kachel of open haard het beste (en verminder je de overlast voor je buren)

  Gezellig, zo’n houtkachel... Maar daar denken de buren vaak anders over. Geregeld wordt er geruzied over de overlast die een kachel veroorzaakt. Ook is er steeds meer aandacht voor de gezondheidsschade die een open haard of kachel berokkent. Dat kan anders, meent Gert Kooij van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche. ,,Iedereen kan een vuurtje maken, maar dat is niet altijd een goed vuurtje.”