Renee van Drunen en Joost Sutterland in de achtertuin van hun droomhuisje aan de Rotte. Het zag er spic en span uit, maar in januari gaat alles overhoop voor een nieuwe fundering.
Volledig scherm
PREMIUM
Renee van Drunen en Joost Sutterland in de achtertuin van hun droomhuisje aan de Rotte. Het zag er spic en span uit, maar in januari gaat alles overhoop voor een nieuwe fundering. © Jan de Groen

Pas gekochte woning verzakt: herstel kost 100.000 euro en dus klagen Renee en Joost verkoper aan

Vier ton is veel geld, maar voor hun droomhuisje aan de Rotte was het dat waard. De vreugde was echter van korte duur, want het pand verzakt en herstel kost 100.000 euro extra. Het jonge stel voelt zich bedonderd en sleept de voormalige eigenaar voor de rechter. Ook stellen ze het bedrijf aansprakelijk dat in hun ogen een onjuist bouwkundig rapport heeft opgesteld. Maken ze een kans?   

4 reacties

 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  Ik ben bouwkundige en gepensioneerde architect en als ik naar de foto van de zijgevel kijk dan is er geen sprake van een verborgen gebrek. Je ziet dat er later nieuwe kozijnen zijn geplaatst, nadat de woning al scheef staat. Het kozijn is zuiver verticaal geplaatst. Dat valt toch direct op; per laag zie je koppen van de stenen kleiner worden. Na plaatsing van dat kozijn is de woning niet verder verzakt. Overigens is een woning vlak bij het water altijd een risico voor de fundering.
 • Karel Huisman

  2 maanden geleden
  Bouwkundige keuring voor de verkoop of aankoop is wassen neus. Lopen even door je woning voor zichtbare gebreken. Ze gaan niet in je fundering kijken.
 • Marjan Janssen

  2 maanden geleden
  Een bouwkundige keuring zou standaard bij elke verkoop door de verkopende partij moeten worden aangeboden. En dan moeten er ook rechten aan kunnen worden ontleent. Als je nu een keuring wil , kiest de verkoper voor een kopende partij die dat niet vraagt. Zo kun je dus nooit een huis kopen als je wel een keuring wil .
 • HJ De Nieuwe

  2 maanden geleden
  Meld en onderzoeksplicht. Bouwkundige keuring kunnen geen rechten aan worden ontleend. Hier gaat geen rechter de vingers aan branden mits de nieuwe bewoners kunnen aantonen door een verklaring dat de oude eigenaren hiervan af wisten. Vooral bij huizen die door niet erkende makelaars verkocht worden, speelt dit veel. Check altijd of deze is aangesloten bij een NVM.