Volledig scherm
© ANP XTRA

Rabobank wordt nu ook huurbaas

De Rabobank stapt in de bouw en verhuur van huurwoningen. Samen zijn dochtermaatschappij en gebiedsontwikkelaar BPD wil het de komende tien jaar 15.000 nieuwe huurwoningen realiseren. Het worden appartementen en eengezinswoningen voor starters, gezinnen en zelfstandig wonende ouderen.  

De huizen, die meteen duurzaam en energiezuinig worden opgeleverd, komen in ‘aantrekkelijke woonwijken in stedelijke gebieden binnen en buiten de Randstad’ te liggen. De huurprijzen zullen tussen de 650 en 1250 euro per maand liggen. De eerste duizend woningen worden volgend jaar al opgeleverd. Ondanks dat de woningen op ‘toplocaties’ worden gebouwd, gaat de Rabobank niet voor maximale winst, zo belooft de bank.

Voor de bouw wordt een speciaal BPD Woningfonds opgericht. Met dit zogeheten BPD Woningfonds is een investering van 5 miljard euro gemoeid, waarvan Rabobank de komende drie jaar zo’n 1 miljard euro voor zijn rekening neemt. BPD, ofwel Bouwfonds Property Development, is 100 procent dochter van Rabobank.

Beide partijen wijzen op een groot tekort aan betaalbare huurwoningen voor het middensegment. Het kabinet stelt de komende jaren 2 miljard euro ter beschikking aan gemeenten en corporaties om de woningmarkt een handje te helpen.