Siem (19) woont in de campingbus van zijn ouders op een camping in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Siem (19) woont in de campingbus van zijn ouders op een camping in Utrecht. © Angeliek de Jonge

Student Siem (19) is ten einde raad op camping neergestreken: ‘Zonder kamer moet ik 5 uur reizen’

Honderd keer reageerde de Groningse Siem van Hensbergen (19) op een studentenkamer in Utrecht. Volgende week beginnen zijn colleges, dus nu slaapt hij noodgedwongen in een busje op een Utrechtse camping. Hij is niet de enige met dit probleem. De Universiteit Utrecht heeft voor internationale studenten zonder woning 900 kamers gereserveerd, maar die zitten allemaal al vol. 

 1. Huizengekte: moeten we blij zijn met nieuwe kleine appartementen voor 1000 euro?
  PREMIUM

  Huizengek­te: moeten we blij zijn met nieuwe kleine appartemen­ten voor 1000 euro?

  De nieuwe wijk Merwede moet het schreeuwende huizentekort in Utrecht verzachten, maar slimme beleggers verdienden er al miljoenen euro’s aan bouwgrond. Is de bouw van appartementen van 60 vierkante meter met een huurprijs van minimaal 1000 euro of een rijtjeshuis van 8 ton wel acceptabel? Ja, de gemeente heeft geen andere mogelijkheden, zegt een hoogleraar. Nee, het plan moet terug naar de tekentafel, vindt een PvdA-raadslid.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.