Demissionair Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken.
Volledig scherm
Demissionair Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. © ANP

Thuiswonende volwassen kinderen niet meer op straat gezet na overlijden ouders

Demissionair minister Kajsa Ollongren, van Binnenlandse Zaken, gaat het bij wet regelen dat volwassen kinderen die nog thuis wonen niet direct de huurwoning hoeven te verlaten bij overlijden van hun ouders. Na een kamerbrief in juli, waarin zij maatregelen om dit mogelijk te maken presenteerde, heeft Ollongren de afgelopen maanden gewerkt aan de uitwerking.

10 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  4 maanden geleden
  Wel oppassen voor fraude dan Bijvoorbeeld, ouder is ernstig ziek, kind heeft een kamer ergens. Gaat bij ouder inwonen, na 8 maanden overlijdt die En kind heeft een huis binnengesleept!
 • Jozefien Sessink

  5 maanden geleden
  Heb wel eens gehoord dat het bij de woningbouw beschreven moet zijn dat de woning bij overlijden dat dan de inwonende recht van wonen houdt als die de huur betaald. Wel laten beschrijven.
 • Desirea Ter Stegen

  5 maanden geleden
  Had al veel langer geleden moeten gebeuren de signalen van dit probleem is echt niet van de laatste tijd.Dat de wet veranderd moet worden begrijp ik maar hier zie ik weer onnodig veel tijdverlies.Een wet veranderen kan heel snel dat hebben we gezien met het oog op corona dan kan ineens de wet in no time aangepast/veranderd worden dus lijkt mij dat dit ook snel kan.Bij overlijden zitten de achterblijvers al met genoeg ellende laat staan dit erbij wel of niet mogen blijven wonen?
 • Magda Rijk

  5 maanden geleden
  Heel goed dat er eindelijk (maat) werk van wordt gemaakt!
 • Jannes Pol

  5 maanden geleden
  Ook dit wordt weer stof voor ellende. En het is idd een lastig verhaal. Wat is een jong volwassene, hoe lang moet je al thuis wonen, impliciet na max verblijf periode (van 2 jaar?) voorrang op andere zoekenden? etc. En als ik lees 'betrouwbaar en transparant', die door eenieder anders worden geïnterpreteerd, dan vrees ik voor veel discussie en werk voor de ombudsman.