Volledig scherm
Viktor&Rolf. © getty

Viktor&Rolf tonen nieuwe collectie in museum

Een groot deel van de nieuwste couturecollectie van het beroemde modeduo Viktor&Rolf is in het najaar van 2014 te zien in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. De creaties maken deel uit van de grote modetentoonstelling The Future of Fashion is Now, maakte het museum dinsdag bekend.

Schrijver en kunstactivist Han Nefkens kocht nog voordat de collectie onlangs in Parijs werd getoond, de helft van de collectie. De outfits, geïnspireerd op de bekende Japanse zentuin in Kyoto, krijgen een plek tussen andere grote internationale ontwerpers. Zo bevat de expositie ook werk van Hussein Chalayan (Cyprus), Rejina Pyo (Korea) en Pyuupiru (Japan).

De tentoonstelling bestaat onder meer uit kleding, accessoires, video's en installaties en vindt plaats in de 1500 vierkante meter grote Bodonzaal. Nefkens nam het initiatief voor The Future of Fashion is Now samen met modekenner José Teunissen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.