Warm gevoel van kaarsje met spreuk van ‘Tante Miep’

Parels en PrullenWelk item in huis zou jij nooit wegdoen? Deze week in Parels en Prullen: Jane Peiter-de Heer. Ze heeft een kaars van haar oudtante gekregen met een spreuk die haar hart heeft veroverd.

Jane woont samen met haar gezin in Capelle aan den IJssel en is een echt familiemens. Haar interieur is kidsproof en een samenstelling van stijlen die zij en haar partner mooi vinden.

Oudtante Miep

Eén item heeft maar weinig te maken  ze drie jaar geleden gekregen van een dierbaar familielid: haar oudtante Miep, de zus van haar opa. Miep ging op haar zestiende het klooster in en is daar uiteindelijk ook overleden. De laatste keer dat Jane haar bezocht kreeg ze iets bijzonders van haar oudtante, iets wat ze nooit meer weg zal doen.

Het is een op het oog simpel kaarsje in de vorm van een hart. ,,Ze deed veel vrijwilligerswerk, een fijne en hele lieve vrouw. Zij kreeg van iedereen spulletjes en gaf die dan ook weer weg. Het kon zomaar zo zijn dat je je eigen cadeautje weer terugkreeg.”

Waar het kaarsje vandaan komt weet Jane niet, maar ze waardeert de kaars met de spreuk die erop staat. ‘Een druppel liefde is meer dan een oceaan verstand.’ ,,Ik zou hem nooit aansteken want dan gaat hij verloren.”

Jane Peiter-de Heer.
Volledig scherm
Jane Peiter-de Heer.