Ilse Koopman woont sinds een jaar in een flexwoning in Hardenberg. De woning is 26 vierkante meter groot en wordt na vijftien jaar weer weggehaald. Ilse mag er twee jaar wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ilse Koopman woont sinds een jaar in een flexwoning in Hardenberg. De woning is 26 vierkante meter groot en wordt na vijftien jaar weer weggehaald. Ilse mag er twee jaar wonen. © Enzio Ardesch

Zijn deze afbreekbare huisjes dé oplossing voor woningnood? ‘Alles zit erin, alleen geen meubels’

In de fabriek gebouwde huisjes die na vijftien jaar weer worden afgebroken, daarvan worden er de komende twee jaar 40.000 geplaatst, vooral op braakliggende veldjes in woonwijken. Ook in deze regio wijzen gemeenten locaties aan, al zijn omwonenden er lang niet altijd blij mee. Zijn flexwoningen dé oplossing in de strijd tegen woningnood?

27 reacties

 • gejah nijman

  1 maand geleden
  peter, is er iets mis? Wij worden ouder maar kunnen niet eens verhuizen. Ons kind van 34 ja ja, die woont thuis en kan niets vinden. Dus? en daarbij waar zou ik naartoe moeten gaan? Er is niets voor ons. Of veel en veel te duur.
 • M.M Doornenbos

  2 maanden geleden
  Peter Driessen, hoop dat je dat cynisch bedoeld... Gaan we maar van uit hè.
 • Peter Driessen

  2 maanden geleden
  We kunnen ook ouderen die alleen of als paar in een groot huis wonen verplichten om vluchtelingen te huisvesten in de kamers die ze over hebben. Deze ouderen hebben helemaal niet zoveel ruimte nodig en misschien dwingen we ze hiermee te verhuizen naar een appartement zodat er woningen vrijkomen voor de vluchtelingen.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Johnny de Oude, helaas pindakaas. Er bestaan in Nederland geen bejaardentehuizen meer, alleen verpleeghuizen en daar kom je niet in als je niet dement of ernstig ziek bent en zelf daar is al een tekort aan en dan is er ook nog eens geen personeel te krijgen. Dus een leuk idee maar niet uitvoerbaar.
 • Arie van Doorn

  2 maanden geleden
  Tja moeten we die reacties van Johnny de Oude wel serieus nemen?Begin het me steeds meer af te vragen,tis volgens mij gewoon opjutten,want een normaal mens reageert niet zo.