Zilvervisjes zijn dol op oude boeken.
Volledig scherm
Zilvervisjes zijn dol op oude boeken. © Getty Images/iStockphoto

Zo jaag je zilvervisjes het huis uit

Schoonmaaktip van de weekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Vandaag: zilvervisjes het huis uit jagen.

6 reacties

 • hans strootman

  1 jaar geleden
  Er zijn zilvervisjes en papiervisjes. Twee verschillende diersoorten. In dit verhaal worden ze over een kam geschoren.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  ventileren? ik heb iedere dag alles open staan en toch zie je ze wat help is van HG zilvervlies vallen 1 op de wc 1 in de hal 1 in de keuken 1 op de douche en nergens last meer van
 • Joop Arts

  1 jaar geleden
  Daar is Ceciel weer
 • W.J.G. de Mulder

  1 jaar geleden
  Ehmm beste Marja Middeldorp, U zegt dat zilvervisjes weg gaan bij hygrometer onder de 50% is, maar hier in huis lucht ik veel (24/7) 't is een huis van 2010 en al vanaf het begin is het hier in huis eerder te droog dan te vochtig. Hygrometer komt ja alleen met heel erg vochtig (mistig) weer buiten, binnen misschien boven de 50% uit. Maar standaard komt die onderhand op 35% tot max 39% uit en toch heb ik regelmatig veel last van zilvervisjes. Dus hoe kom ik er vanaf??
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  @Bert de Vos, Ardap, zeg je? 'Kan slaperigheid of duizeligheid veroorzaken. Veroorzaakt ernstige oogirritatie. Veroorzaakt huidirritatie. Zeer giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.' Oh ja, en erg slecht voor het milieu dus. Geen echte aanrader. Een raampje openzetten is beter.
 1. Deze villa - met 100 jaar oude visgraatvloer - staat te koop voor dik 2 miljoen
  PREMIUM
  Binnenkijken

  Deze villa - met 100 jaar oude visgraat­vloer - staat te koop voor dik 2 miljoen

  Een koninklijke entree, al even majestueuze kroonluchters en een trappenhuis waar de gemiddelde royal zijn neus zéker niet voor op zou halen. Deze Dordtse villa kende sinds de bouw in 1906 slechts twee huiseigenaren, van wie de laatsten het ‘bescheiden stulpje’ opwaardeerden van nog geen acht ton naar 2,1 miljoen euro. ,,Ze moesten écht door al het werk heen kijken, het had veel liefde nodig.”