Zilvervisjes zijn dol op oude boeken.
Volledig scherm
Zilvervisjes zijn dol op oude boeken. © Getty Images/iStockphoto

Zo jaag je zilvervisjes het huis uit

Schoonmaaktip van de weekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Vandaag: zilvervisjes het huis uit jagen.

6 reacties

 • hans strootman

  2 maanden geleden
  Er zijn zilvervisjes en papiervisjes. Twee verschillende diersoorten. In dit verhaal worden ze over een kam geschoren.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  ventileren? ik heb iedere dag alles open staan en toch zie je ze wat help is van HG zilvervlies vallen 1 op de wc 1 in de hal 1 in de keuken 1 op de douche en nergens last meer van
 • Joop Arts

  2 maanden geleden
  Daar is Ceciel weer
 • W.J.G. de Mulder

  2 maanden geleden
  Ehmm beste Marja Middeldorp, U zegt dat zilvervisjes weg gaan bij hygrometer onder de 50% is, maar hier in huis lucht ik veel (24/7) 't is een huis van 2010 en al vanaf het begin is het hier in huis eerder te droog dan te vochtig. Hygrometer komt ja alleen met heel erg vochtig (mistig) weer buiten, binnen misschien boven de 50% uit. Maar standaard komt die onderhand op 35% tot max 39% uit en toch heb ik regelmatig veel last van zilvervisjes. Dus hoe kom ik er vanaf??
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Bert de Vos, Ardap, zeg je? 'Kan slaperigheid of duizeligheid veroorzaken. Veroorzaakt ernstige oogirritatie. Veroorzaakt huidirritatie. Zeer giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.' Oh ja, en erg slecht voor het milieu dus. Geen echte aanrader. Een raampje openzetten is beter.
 1. Dansen ze bij jou op de keukentafel? Dit jaar zijn er dubbel zoveel mieren. ‘Zet geen lokdoos in huis’
  PREMIUM

  Dansen ze bij jou op de keukenta­fel? Dit jaar zijn er dubbel zoveel mieren. ‘Zet geen lokdoos in huis’

  Weet je wat ik zie als ik gedronken heb? Allemaal beestjes. Zóveel beestjes, om me heen... Ja, een oud liedje, maar veel mensen zullen eraan denken als ze weer een colonne mieren door hun huis zien stampen. Er zijn er dan ook veel meer dan vorig jaar. Maar, laten we eerlijk zijn, hoeveel wespen heb je al gezien? Precies. Daar zijn er dan weer veel minder van dan anders.