Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Een noodklok voor de huisarts: geen wonder dat steeds meer het bijltje erbij neergooien

Afgaande op het aantal noodklokken dat wordt geluid staat dit landje op de rand van de ondergang. Over het klimaat, de tweedeling, de opvang van asielzoekers, de staat van de natuur, de agressie van de boeren, de te trage inhaalzorg, het gebrek aan personeel, de groei van populistische partijen, de energiearmoede, het tekort aan fossiele brandstoffen, de waanzin van Poetin, het gevaar van de antiabortusbeweging, de zomergolf. 

 1. Man on the moon: Hugo de Jonge kondigde doelen aan waarvan hij wist dat die onhaalbaar waren
  PREMIUM
  column wouke van scherrenburg

  Man on the moon: Hugo de Jonge kondigde doelen aan waarvan hij wist dat die onhaalbaar waren

  Ze weigerden de hulp van een psycholoog, ze hielden elkaar vast want een buitenstaander zou de hel waarin ze dag en nacht werkten nooit kunnen begrijpen. Een zin in het aangrijpende boek van de Belgische auteur Chris de Stoop over het lijden van personeel en bewoners in verpleeghuis Hemelrijck toen corona en de dood stiekem binnenslopen en de verzorgers zich letterlijk stuk werkten uit liefde voor ‘hun’ mensen.
 2. Mijn visie op de Oranjes veranderde allang voor de inmiddels tot vervelens toe beschreven incidenten met Willem-Alexander en Máxima
  PREMIUM
  Column Wouke van Scherrenburg

  Mijn visie op de Oranjes veranderde allang voor de inmiddels tot vervelens toe beschreven incidenten met Wil­lem-Alexan­der en Máxima

  De zon scheen, er werd gedanst, gedronken, gezwaaid met vlaggen, de Oranjes gingen all out, het land feestte. Ik dacht aan ooit. De laan waar ik als kind woonde werd herdoopt in ‘Prinsesselaan’; voor een geliefde buurvrouw (oorlogsweduwe) aanleiding om op bittere toon te vertellen dat alles wat Oranje heette geen respect of vlagvertoon verdiende. Wilhelmina, zei ze, vluchtte halsoverkop naar Engeland en liet ons allemaal in de steek.

Columns