Een boerenprotest op de snelweg. Inzet: columnist Wouke van Scherrenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Een boerenprotest op de snelweg. Inzet: columnist Wouke van Scherrenburg. © Persbureau Heitink

Een stikstofmoeras in het verkiezingsjaar, en het is waarschijnlijk nog lang niet gedempt

De strijd om de zetels in de provincie en daarmee in de Eerste Kamer is begonnen.De VVD opende het offensief met een ernstige waarschuwing: de kiezer moet vooral niet op het blok GroenLinks-PvdA stemmen, want als dat linkse blok groot wordt gaat de hardwerkende burger ten onder aan hoge belastingen.

12 reacties

 • Michel Fijen

  2 maanden geleden
  Precies Wouke, 'wetenschappers' die in achterkamertjes niet haalbare doelen stellen. Maar wat raak modelleren om hun onzinnige ideeën te onderbouwen en mensen voortdurend bang maken. Gesteund door zwaar gesubsidieerde NGO's. Iedere keer worden deze modellen onderuit gehaald en zo slopen ze Nederland. Wie kent de natuur nou beter dan de boer? En dan hebben we in Nederland de beste meest milieu bewuste boeren. Stop die klimaat waanzin en eer onze boeren.
 • R. Fluit

  2 maanden geleden
  Wouke denkt er verstand van te hebben maar komt nooit in het bos om te zien hoe goed het eigenlijk is gesteld met onze ‘natuur’.
 • J.M. Horst

  2 maanden geleden
  Een zwak optreden van Rutte en de VVD. Deze zwakke leider met zijn selectieve geheugen moet het niet hebben van beleid dat hij kan verdedigen en dus begint hij maar weer over het gevaar van links. Rutte zelf is een groter gevaar voor Nederland.
 • Gerard van Walsum

  2 maanden geleden
  Samengevat, Rutte 1234 heeft schier alles wat goed was wegbezuinigd.En heet inderdaad 66VVD ipv VVD66.Maar er is hoop Groengek en PvdA,wellicht samen,het einde van de democratie is nabij.Overigens die deugd nu ook niet.En benoemingen heet handjeklap, jij dit ik dat, voor de functie competent of niet,Boeien,Let wel Dedain66 bepaald en de immer vrolijke president slikt het.Heet torentje.Zoveel commotie en er verandert straks niets.En voor het CDA, "Wie met Mij niet is, die is tegen Mij" verlies.
 • Cor Kok

  2 maanden geleden
  Dit had je 30 jaar geleden al aan kunnen zien komen. De buidel is nooit vol genoeg. Ik zal dan wel links zijn omdat ik erg om het milieu geef en het liefs een grote diversiteit aan groen wil zien en een afkeer heb aan zakkenvullende patser gedrag wat je tegenwoordig overal ziet. Maar ook rechts vrees ik omdat ik het gepamper met de (criminele) asielzoekers zat ben en de grenzen liever dicht zie. Dus eigenlijk hoor ik nergens bij en nog steeds zwevende van welke partij mijn stem krijg.
 1. De waanzin is onze huiskamers binnengekomen
  PREMIUM
  column wouke van scherrenburg

  De waanzin is onze huiskamers binnengeko­men

  De gruwel van de oorlog komt uur na uur binnen in onze huiskamers. We zien beelden van brandende gebouwen, de vernietiging van het historische centrum van Charkov, de burgers die voor Russische tanks gaan staan in een vergeefse maar ongelooflijk dappere poging hun woonwijken te behoeden voor invasie, de stromen wanhopige vluchtelingen, de behandeling van in Roemenië studerende of vanuit Afghanistan gevluchte mensen voor wie de grenzen potdicht blijven.