José Van Doorn-Van der Weerden verhuist binnenkort naar een kleiner appartement. Ze kreeg daarvoor hulp van een verhuiscoach.
Volledig scherm
PREMIUM
José Van Doorn-Van der Weerden verhuist binnenkort naar een kleiner appartement. Ze kreeg daarvoor hulp van een verhuiscoach. © ANP | Bert Beelen

Na het zien van de special vreesden ze dat rafelige einde met grote vreze

columnHet woord spookt al dagen door mijn hoofd. Rafelig. Een bestuurder van Actiz, de organisatie die vierhonderd zorginstellingen voor ouderen beheert, had haar zondagse blouse aangetrokken om aan de tafel van Nieuwsuur over de gevolgen van de vergrijzing te vertellen. ,,We moeten accepteren dat het einde rafelig is, het leven is niet tot het einde toe mooi.”

  1. Wie had er nu ooit gedacht dat de jongere generaties vrouwen opnieuw de straat op moeten?
    PREMIUM
    Column Wouke van Scherrenburg

    Wie had er nu ooit gedacht dat de jongere generaties vrouwen opnieuw de straat op moeten?

    Er stond een vrouw op de Dam en ze blies de Taptoe. Nederland herdacht de doden en dacht aan de doden die nog zullen vallen. De blonde vrouw in uniform met haar trompet op een doodstille Dam was voor mij ook een saluut aan de vele verzetsvrouwen die een heldenrol vervulden in de Tweede Wereldoorlog en tot voor kort, zelfs tot aan de dag van vandaag, vooral werden beschouwd als een soort secretaresses van de verzetsmannen.