Een 3D-model van het 2019-nCoV, ook bekend als het coronavirus.
Volledig scherm
Een 3D-model van het 2019-nCoV, ook bekend als het coronavirus. © Rob Engelaar

22 mensen met corona in de Liemers, Zevenaar ‘koploper’ met 10 besmettingen

updateZEVENAAR - Het aantal mensen met corona in de Liemers blijft oplopen. Inmiddels is bij 22 inwoners van deze regio het virus vastgesteld. Zevenaar heeft de twijfelachtige eer koploper te zijn in dit rijtje, met tien bevestigde besmettingen.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die zijn verzameld door dataplatform LocalFocus. In de grafieken is te zien dat Duiven en Westervoort de minste coronapatiënten tellen: in beide gemeenten twee.

Het duurde even voordat de Liemers ook te maken kreeg met corona, maar op 13 maart kwam de eerste bevestigde besmetting, in Duiven. Zes dagen later volgde daar de tweede besmetting en de afgelopen week zijn er geen nieuwe patiënten bij gekomen in Duiven.

Tien besmettingen binnen een week

Dat geldt niet voor Zevenaar, waar pas op 18 maart de eerste twee ontdekkingen van het coronavirus werden gedaan. Sindsdien is er elke dag minstens één besmetting bijgekomen. Daardoor is het aantal mensen dat corona heeft in deze gemeente binnen een week gestegen naar tien.

Doesburg telt nu vijf besmettingen, sinds de eerste infectie met het virus op 15 maart, en in Montferland hebben nu drie inwoners het virus. Westervoort sluit de rij met twee mensen die corona hebben, sinds de eerste bevestigde besmetting op 20 maart.

Overigens zeggen deze officiële cijfers volgens de GGD niets over het werkelijke aantal mensen dat het virus heeft, omdat alleen nog wordt getest bij kwetsbare mensen of als dat nodig is voor een behandelplan of een ziekenhuisopname.

Bekijk in onderstaande grafiek hoe het aantal geregistreerde besmettingen zich in jouw gemeente ontwikkelt.

Liemers